JAN JAAP VAN DER WAL

LE III-IÈME

Jan Jaap van der Wal staat opnieuw in de theaters. Geen lange toer deze keer, maar kort en krachtig. Na de gebeurtenissen in Vlaanderen te hebben gefileerd in De Ideale Wereld trakteert hij ons op zijn visie en zijn bedenkingen. Maar dan live, op een podium. Na zijn vorige voorstellingen DE NIEUWE BELG en SCHOON is het tijd voor zijn derde: III-IÈME.

Jan Jaap van der Wal ontdekte ooit Vlaanderen en werd stapelverliefd. In zijn eerste voorstelling DE NIEUWE BELG vertelde hij in geuren en kleuren over zijn crush op Vlaanderen. Hij leerde onze streekgerechten, ons gevarieerd landschap en al onze typische Vlaamse gewoontes kennen. Hij bekeek alles met een roze bril en kon er maar niet genoeg van krijgen.

In SCHOON, de tweede uit de trilogie, transformeerde de initiële verliefdheid naar echte liefde. Hij hield zoveel van Vlaanderen dat hij besloot om naar Antwerpen te verhuizen. Hier ging hij zijn kind opvoeden, als een echte Vlaming. We waren dus getuige van zijn ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen. Prille verliefdheid evolueerde naar intense liefde tot een zoektocht naar een passend evenwicht.

In LE III-IÈME ontdekken we nu de eerste barsten in zijn relatie met Vlaanderen. De relatie is nog steeds vurig, maar nu en dan duiken er kleine irritaties op. Hij aanvaardt ze wel, maar het is tijd om er eens over te praten.

Na deze trilogie, na een grondig gesprek in LE III-IÈME, komt alles terug in orde.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 25 euro
  • Jongeren -21 : 15 euro
  • Lerarenkaart: 24 euro
  • Abonneekorting 21-22: 23 euro

Extra

Met: Jan Jaap van der Wal
Foto: Tom Bertels

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be