VLAAMS MUZIEKTHEATER

DE TSAREWITSCH

De Tsarewitsch is dé succesoperette van Franz Lehàr, een hoogtepunt uit het zilveren tijdperk van de Weense operette. Hierin wist Franz Lehàr de indringende, melancholische en gevoelige sfeer van de Russische cultuur op te roepen.

Ajoscha, de Tsarewitsch, de zoon van de Tsaar, leidt een streng en sober leven. Zo werd hem verboden dat ooit een vrouwelijk wezen zijn vertrekken betreedt. Omdat het echter de bedoeling is dat hij ooit trouwt, acht men het verstandig hem met een vrouw in contact te brengen. Door een list lukt dat. De danseres Sonja treedt als jongen verkleed in het paleis op en weet de aandacht van Aljoscha te trekken. Als ze bij hem in zijn kamer komt, merkt hij dat ze een vrouw is. Zijn aanvankelijke woede hierover verandert al snel in genegenheid. Ze ontmoeten elkaar daarna geregeld en er ontstaat een oprechte liefde.

Tot Aljoscha een bruid gevonden heeft en Sonja moet vertrekken. Aljoscha’s oom vraagt Sonja de Tsarewitsch te vertellen dat zij een losbandig leven leidt zodat hij haar zou verstoten. Aanvankelijk gelooft Aljoscha dit verhaal maar hij komt er al snel achter dat dit opgezet spel is. Samen vluchten ze naar Napels, waar ze worden ontdekt door de oom. Hij herinnert de Tsarewitsch aan zijn plicht jegens het vaderland, maar Aljoscha is niet van plan naar Rusland terug te keren. Wanneer echter zijn vader, de Tsaar, plotseling sterft, wordt hij terug in Rusland verwacht. Zal hij kiezen voor het vaderland of voor de liefde?

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 30 euro
  • Jongeren -21 : 15 euro
  • Lerarenkaart: 29 euro
  • Abonneekorting: 28 euro

Extra

Met: de cast van Vlaams Muziektheater

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be