BRIHANG + SUPPORT AARDE AAN DAAN

CASCO- THEATERTOUR

In het voorjaar van 2022 staat de rapper eindelijk terug op de planken tijdens zijn CASCO-tournee. En hoewel de Knokkenaar altijd net datgene doet wat niemand ziet aankomen, mag u zich toch alvast aan een memorabele avond verwachten.

Brihang, een grootmeester van het kleine gebaar, gedijt als geen ander in een intieme setting. Zijn door het publiek omarmde platen 'zolangmogelijk' (2016) en 'CASCO' (2019) lieten telkens weer een frisse wind waaien door het Belgische muzieklandschap en toonden aan dat Brihang een artiest is die zijn gelijke niet kent. Dat meesterschap trekt hij door naar zijn liveoptredens. De rapper begeestert van het eerste woord tot de allerlaatste noot met een show die hier en daar zelfs de grenzen van de artistieke performance opzoekt.

Op CASCO klinkt Brihang eerlijker dan ooit. Een barst in de façade verstopt de rapper niet meer achter een nieuwe lik verf, maar benadrukt hij net, door er een kader omheen te hangen. Wie ornamenten of decoratieve opsmuk zoekt, is eraan voor de moeite. Schrijven is schrappen en CASCO is daar een schoolvoorbeeld van. Zorgvuldig stript hij elke zin tot enkel de naakte essentie overblijft. Brihang heeft het over zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn kleine kantjes die hem net zo menselijk maken als u en mij. Die kwetsbaarheid is atypisch voor hiphopartiesten, maar eigenlijk hoeft ze niet te verbazen. Brihang toont zich immers al sinds zijn doorbraakalbum ‘zolangmogelijk’ (2016) een begenadigd zwemmer wanneer hij tegen de stroom in kan gaan.

Zijn singles ‘Steentje’, ‘Oelala’, ‘Rommel’, 'Binnenkant' en 'Ver Weg' werden stuk voor stuk opgepikt en gretig afgespeeld op alle radiozenders. De Knokkenaar wist enkele maanden na de release maar liefst zes MIA-nominaties binnen te halen, een duidelijk teken tot welke categorie hij zich mag rekenen. Met CASCO, verschenen in oktober 2019 onder Fake Records, bevestigde Brihang alle verwachtingen en vestigde hij zichzelf definitief als één van de interessantste artiesten in ons land.

SUPPORT ACT: AARDE AAN DAAN

AARDE AAN DAAN gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp heeft een moderne indiesound. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. Ze schopten het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020. BRIHANG was alvast enthousiast met hun kandidatuur als support-act bij zijn concert.

Knack: "Nederlandstalige 'dagdroompop' die refereert aan Radiohead, Bon Iver en Sufjan Stevens."

Data

Praktisch

  • Basistarief: 25 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 24 euro
  • Abonneekorting 21-22: 23 euro

Extra

Timing:
20.15u tot 20.45u AARDE AAN DAAN
vanaf 21u: BRIHANG

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be