COMPAGNIE CECILIA

EEN LOLA

Regisseur Yahya Terryn maakt deze voorstelling met vijf vrouwen op scène. Een radicaal antwoord op een wereld die nog steeds gedomineerd wordt door mannen, en een boeiend onderzoek naar de dynamiek tussen mannen en vrouwen.

Lokeren, 2035. Europa likt haar wonden na een groot, globaal en grotesk conflict. Iedereen hunkert naar de wederopbouw. Ondertussen is de voetbalcompetitie weer opgestart en promoveren de Blue Angels Lokeren naar eerste klasse. Brood en spelen! In de loge van de club ontvangt Lola allerhande hoogwaardigheidsbekleders en laaghartige zielen. Allen op zoek naar genot, geluk en een gevoel van verbondenheid.

Een Lola is losjes gebaseerd op Lola, de beroemde film van Rainer Werner Fassbinder. Bijna veertig jaar na datum is die film actueler dan ooit. De ravissante wereld die Fassbinder oproept, de liederlijke arena waarin zijn verhalen zich afspelen en zijn typische stijl met felle kleuren en emoties: het zijn allemaal elementen die een uitgelezen inspiratie vormen om een tijdloos verhaal over liefde en macht te vertellen.

Regisseur Yahya Terryn maakt deze voorstelling met vijf vrouwen op scène. Een radicaal antwoord op de mannenwereld die Fassbinder heeft vormgegeven en een boeiend onderzoek naar de dynamiek tussen mannen en vrouwen.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Abonneekorting 21-22: 18 euro

Extra

Spel: Marijke Pinoy, Souad Boukhatem, Eva Binon, Marie Schraepen, Lucie Plasschaert
Tekst en regie: Yahya Terryn
Dramaturgie: Daan Borloo
Zangcoach: Naomi Sijmons
Kostuums: Ellen Kromhout
Scenografie: Sam Declercq
Licht en techniek: Iben Stalpaert, Tom Declercq
Productie coördinatie: Vicky TerrynTechnische coördinatie: Tom DeclercqCoproductie: Perpodium

Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Voor aanvang van deze voorstelling organiseren we een inleiding met onze huisspreker Bert Demunter. Door het bijwonen van een inleiding krijg je achterliggende informatie over het gezelschap en/of de voorstelling die je met een andere invalshoek naar de voorstelling laat kijken. Deze inleiding start om 19u30 en is gratis.

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be