KORTFILM MONDIAAL

FILM

Op donderdag 4 november organiseren de Noord-Zuiddienst en de Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) een bijzondere kortfilmavond met drie kortfilms die elk op hun eigen manier een sensibiliserende boodschap brengen over ontwikkelingslanden en je kijk op de mensheid en de wereld veranderen.

De films:

  • DA YIE van regisseur Anthony Nti toont het verhaal van een vreemdeling die in Ghana de opdracht krijgt om kinderen te ronselen.
    Duur: 20 min.
  •  van regisseur Bülent Öztürk toont het verhaal van een gezin die in het door oorlog getroffen Irak tracht te overleven. Het gezin is op de vlucht voor IS en schuilt in een grot in de buurt van hun verlaten dorp.
    Duur: 17 min.
  • FLOR DE MIL COLORES van regisseur Karen Vazquez toont een intimistisch portret van een moeder die voor haar kinderen werkt en die vecht tegen de ruwe omstandigheden in een Boliviaanse mijnkamp.
    Duur 23 min.

Achteraf gaan we in gesprek met de regisseurs Bülent Öztürk en Anthony Nti, die zowel in België als in het buitenland met prijzen bekroond werden voor hun werk. Inkom: gratis. Een zitje reserveren is verplicht.

Praktisch

  • gratis: 0 euro

Extra

kortFILM MONDIAAL : een bijzondere kortfilmavond 4 november – 20:00 – CC de Meent

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be