KOM HIER DAT IK U KUS

FILM

KOM HIER DAT IK U KUS toont een wereld vol egotrippers, waarbinnen Mona als tiener, twintiger en dertiger er het beste van probeert te maken. Maar dat gaat vaak ten koste van zichzelf.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

KOM HIER DAT IK U KUS is een film van Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden, gebasseerd op de gelijknamige tweede roman van Griet Op de Beeck. Zij vertaalden tekst naar film in de vorm van een beklijvende karakterstudie.Na hun internationaal bekroonde documentaire NE ME QUITTE PAS (2013) verzamelde het Nederlands-Belgische regieduo dit keer een Vlaamse topcast met in de hoofdrol Tanya Zabarylo als Mona, bijgestaan door Tijmen Govaerts (MUIDHOND), Valentijn Dhaenens (DE HELAASHEID DER DINGEN), Tom Vermeir (BELGICA) en Wine Dierickx (SMOORVERLIEFD).

In de pers:“Na hun bejubelde documentaire Ne me quitte pas bewijzen regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden zich opnieuw. In hun fictiedebuut lijkt het duo Griet Op de Beecks tweede roman te verfilmen alsof het een documentaire is.” - DE FILMKRANT

 

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

opgelet! Lees de aangepaste maatregelen HIER

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

België, Nederland – 2020
Regie: Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker
Cast: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts,…
Genre: Drama
Originele versie. Fr ondertiteld
duur: 100 min.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be