CALOPTERYX

EXPO - NATUURFOTOGRAFIE

Het laatste anderhalf jaar heeft iedereen ontdekt hoe belangrijk en mooi onze natuur kan zijn. Natuurfotografen van Calopteryx zijn verheugd hun mooiste beelden voor te stellen in een ruime fotogalerij met thema-projecten op het scherm en dit allemaal ter ere van hun 35e jubileumjaar.

Tijdens het openingsweekend zijn de leden aanwezig. Op zaterdag 6 november om 14:30 presenteert de Belgische natuurfotografe Ingrid Vekemans haar creatieve beelden en licht zij een tipje van de sluier op over het creatieve proces en een blik op haar liefde voor onze eigen natuur en Afrika.

Over de Beersel vereniging van Natuurfotografen Calopteryx:

De naam verwijst naar Calopteryx Splendens, de Latijnse naam voor de weidebeekjuffer… en zo eenvoudig begon het allemaal in 1986.

Hun doelstelling is mensen samen te brengen die natuur beleven, ervan genieten, bestuderen, maar die daarenboven de schoonheid en het wonderlijke ervan op een ethisch verantwoorde manier en met gevoel trachten in beeld te brengen. Ze genieten van elkaars beelden en staan steeds open voor opbouwende kritiek om zo verder te groeien. Ze delen hun kennis met elkaar en ontdekken graag samen nieuwe methodes, technologieën en materialen willen we samen ontdekken en evalueren.

Verwacht geen strak gestructureerde club en nog minder een top down fotografieschool. Iedereen draagt op haar/zijn niveau en domein een steentje bij, een horizontale structuur dus die enkel overleeft en zich ten volle ontplooit door de inbreng van ieder lid.

De meesten zijn niet alleen gepassioneerd door fotografie en zijn ook verbonden aan een of andere natuurvereniging. Kennis en voorkennis over hun favoriete onderwerp “de natuur” maakt fotograferen ervan namelijk nog boeiender, makkelijker en zeker efficiënter.

Data

Praktisch

Extra

openingsweekend:
vrijdag 5/11 19:30-23:00
zaterdag 6/11 10:00-20:00
zondag 7/11 10:00-18:00
gastspreker Ingrid Vekemans op zaterdag 6 november om 14:30

Expo loopt van 5 november t.e.m. 20 november 2021 en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van CC de Meent. 

website Calopteryx

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be