OPERA PRESENT

LE DOCTEUR MIRACLE

Na meer dan 150 jaar klinkt de eerste opera van Georges Bizet LE DOCTEUR MIRACLE nog onwaarschijnlijk fris. Zeker wanneer dit komische stuk gebracht wordt door de jonge solisten van Opera Present, waaronder ook Beerselaars Lucas Cortoos en Vincent Van Audenhove.

De eerste opera van Georges Bizet was een schot in de roos. Met zijn toonzetting van het komische stuk LE DOCTEUR MIRACLE werd hij op zijn achttiende als winnaar uitgeroepen op een Franse compositiewedstrijd van Jacques Offenbach, koning van de Franse operette. Een jaar later won Bizet met dezelfde partituur de Prix de Rome. Dit betekende meteen zijn internationale doorbraak. Ook vandaag klinkt LE DOCTEUR MIRACLE van Bizet na meer dan 150 jaar nog onwaarschijnlijk fris. De jeugdige energie spat van de vindingrijke melodieën en wint aan kracht als het wordt uitgevoerd door de jonge solisten van Opera Present. Het verhaal van kapitein Silvio die allerlei verschillende gedaantes aanneemt om de beeldschone Laurette te kunnen huwen, lijkt op een absurde sketch uit het IN DE GLORIA-universum.

De spetterende aria’s en ensembles van Bizet worden afgewisseld met virtuoos taalvuurwerk in het Nederlands, waardoor het operagenre knispert en knettert als nooit tevoren.

Data

Praktisch

  • Made in Beerselmade in beersel
  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Extra

Cast: Nadia Voordeckers, Lisa Willems, Gabriele Bonfanti, Lucas Cortoos/Tom Van Bogaert
Piano: Vincent Van Audenhove
Muziek: Georges Bizet
Tekst: Lucas Cortoos
Spelcoach: Maarten Schuermans
Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de gemeente Beersel en Cera.

Een productie van Opera Present
https://www.operapresent.be/

opgelet! Lees de aangepaste maatregelen HIER

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be