WOOD VS WOOD

CLARINET MEETS MARIMBA

OPGEPAST: DE LOCATIE IS AANGEPAST NAAR DE TROUWZAAL VAN DOMEIN RONDENBOS

Een duo met klarinet en marimba is niet alledaags. Toch geeft deze combinatie een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch, maar ook erg zangerig kan zijn. Roeland Hendrikx en Chin-Cheng Lin brengen je een gevarieerd programma met origineel werk voor deze bezetting en enkele arrangementen. Een avontuurlijk en veelzijdig programma!

Over Dr. Chin-Cheng Lin

Het muzikale avontuur van Chin-Cheng Lin begint op 6-jarige leeftijd als organist; op 8-jarige leeftijd leert hij viool spelen. Een jaar later wordt Lin lid van het symfonisch orkest van zijn lagere school en op 11-jarige leeftijd stoot hij door naar de positie van eerste viool. In tussentijd speelt hij ook nog saxofoon en begint hij kort daarna aan zijn klassieke pianovorming.
Wanneer hij 15 is, maakt Lin zijn debuut als dirigent en componeert hij talloze arrangementen voor muzikale gezelschappen. Lin zet zijn studies viool, piano en percussie verder en wordt op 16-jarige leeftijd als student toegelaten aan de Australian National University in Canberra en aan het Queensland Conservatorium in Brisbane.

Op 19-jarige leeftijd wint Lin talloze prestigieuze prijzen waaronder de International Marimba Competition Belgium, de International Contemporary Music Competition, het European Solist Championship, de USO Concerto Competition, de Australian Percussion Eisteddfods en de Classical Marimba League International Composition Competition. Lin wordt aangesteld als assistent professor marimba aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen (België) wanneer hij 23 is.

In 2018 debuteert Lin in New York met een recital in de prestigieuze concertzaal Carnegie Hall. Tijdens het daaropvolgende concertseizoen lanceert Lin zijn Japan Tour in samenwerking met de J. F. Oberlin University, geeft hij zijn debuutconcert in de Recital Hall van Tokyo Opera City, en behaalt hij de graad van doctor in de kunsten aan de Universiteit Antwerpen. Lin is ook de artistiek directeur van de Chin-Cheng Lin Muziek Zomerstage in Taiyuan, China.

Als componist heeft Lin meer dan 50 werken gecomponeerd die allemaal internationaal worden vertolkt. Zijn muziek maakt deel uit van het standaardrepertoire van vele internationale competities. Sinds kort werkt Lin samen met een aantal Taiwanese orkesten zoals Taipei Chinese Orchestra, National Taiwan Symphony Orchestra, Taipei Philharmonic Winds en de Ju Percussion Group.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

Chin-Cheng Lin: marimba
Roeland Hendrikx: klarinet

duur: 60min zonder pauze

https://www.roelandhendrikx.com/

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be