TRIO OSUNA - IN DE SCHADUW VAN DE MOERBEIBOOM OP DE ZIJDEROUTE

PARKCONCERTEN

Omwille van de slechte weersvoorspelling zal het concert doorgaan in de trouwzaal van domein Rondenbos. Vergeet je mondmasker niet! Het adres blijft ongewijzigd: Alsembergsteenweg 1046, 1652 Alsemberg. Ingang via amfitheater.

Dankzij het Osuna ensemble hoor je wat Marco Polo gehoord zou kunnen hebben tijdens zijn reizen naar het Verre Oosten. Zet je bij ons neer onder de verkoelende schaduw van de moerbeiboom voor poëzie, verhalen gezangen en muziek. Drie muzikale persoonlijkheden ontmoeten elkaar: Thomas Baeté, vedelspeler en vertolker van troubadourgezangen, Emre Gültekin, virtuoos op Anatolische langshalsluit (saz), die opgroeide in de muzikale tradities uit Anatolië en Raphaël De Cock die de steppen van Centraal-Azië tot leven brengt met en het bespelen van de Siberische zither (chatkan) en boventoonzang. Op het programma staan ‘Estampies du roy’ (13de-eeuwse dansen die de kruisvaarders meenamen naar West-Europa) naast een traditionele hypnotische dans uit Anatolië, de Zeybek. Een schare Mongoolse gezangen vervolledigen het programma. Een klassevoorstelling!

Om deze voorstelling veilig te laten verlopen zijn er enkele maatregelen nodig, mogen wij vragen deze maatregelen zeker door te nemen voor u naar een voorstelling komt.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro

Extra

Thomas Baeté: vedel, zang

Emre Gültekin: Anatolische langhalsluit (saz)

Raphaël De Cock: Siberische zither (chatkan), zang

Duur: 60 minuten

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be