DE MEENT-SESSIES AFLEVERING 4

WIM SOUTAER

BEKIJK AFLEVERING 4 VAN DE MEENT-SESSIES HIER!

Vier weekends lang brengt CC de Meent cultuur tot in je huiskamer. De voorbije weken kon je op jouw favoriete artiesten stemmen in onze “MEENT TOP 38 aller tijden”. Die top 38 is het vertrekpunt voor onze gloednieuwe Meent-sessies: In vier afleveringen brengen straffe muzikale gasten een eigen versie van hun favoriete nummers uit de top 38. Tussendoor vertellen ze over hun link met onze streek en brengen ze enkele kleppers uit eigen repertoire. Kortom: verwacht je aan een ode aan de muzieksector, goed bewaarde anekdotes uit de geschiedenis van ons cultuurhuis, getalenteerde Beerselaars en een uitzonderlijke blik achter de schermen gefilmd vanuit onze unieke opnamestudio. Komt dat zien!

Niemand minder dan Roos Van Acker zorgt voor de vlotte babbel tussendoor. Deze StuBru presentatrice is van vele markten thuis. Denk o.a. maar aan haar resem tv- programma’s (Peking Express, Expeditie Robinson, Uit De Kast…), haar zangkunsten die ze bij de band Eden al meermaals toonde, haar vroegere TMF werk en ga zo maar door… Een klassedame!

Aflevering 4: Wim Soutaer
Online te bekijken vanaf zaterdag 3 april 2021 20:15

Geboren te Halle is Wim Soutaer een streekproduct voor de volle 100 procent. In het jaar 2000 opent Wim als jonge knaap samen met zijn toenmalige groep Bodhi zelfs Rick’s Café in Lot, waar hij samen met zijn Lotse vrienden vaak repeteert en optreedt. Even later nemen ze deel aan de Vlaams-Brabantse muziekwedstrijd Rockvonck en bereiken ze de halve finale. In 2003 wordt de band echter op een lager pitje gezet, wanneer Wim na zijn deelname aan “Idool” besluit om als zanger verder door het leven te stappen.

“Idool 2003” betekende de doorbraak van Wim Soutaer. Wim eindigde uiteindelijk als derde en ging met een platencontract aan de haal. Even later scoorde hij een nummer 1-hit met de zelfgeschreven single “Allemaal”, waarvoor hij tevens beloond werd met een gouden plaat. En de rest is geschiedenis. Wim zal de drie hoogst genoteerde nummers uit de top 38 coveren. Verwacht je met Wim dus aan een slotaflevering om U tegen te zeggen. Feest gegarandeerd!

Duik jij ook graag in het verleden van CC de Meent? Scrol dan zeker eens door het historische overzicht van alle concerten van Belgische artiesten die al plaatsvonden sinds 1984.

teaser

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be