DE MEENT-SESSIES AFLEVERING 1

THE RADAR STATION

BEKIJK AFLEVERING 1 VANAF 13/3 20:15 HIER

Vier weekends lang brengt CC de Meent cultuur tot in je huiskamer. De voorbije weken kon je op jouw favoriete artiesten stemmen in onze “Meent top 38 aller tijden”. Die top 38 is het vertrekpunt voor onze gloednieuwe Meent-sessies: in vier afleveringen brengen straffe muzikale gasten een eigen versie van hun favoriete nummers uit de top 38. Tussendoor vertellen ze over hun link met onze streek en brengen ze enkele kleppers uit eigen repertoire. Kortom: verwacht je aan een ode aan de muzieksector, goed bewaarde anekdotes uit de geschiedenis van ons cultuurhuis, getalenteerde Beerselaars en een uitzonderlijke blik achter de schermen gefilmd vanuit onze unieke opnamestudio. Komt dat zien!

Niemand minder dan Roos Van Acker zorgt voor de vlotte babbel tussendoor. Deze StuBru presentatrice is van vele markten thuis. Denk maar aan haar resem tv- programma’s (Peking Express, Expeditie Robinson, Uit De Kast…), haar zangkunsten die ze bij de band Eden al meermaals toonde, haar vroegere TMF werk en ga zo maar door… Een klassedame!

Aflevering 1: The Radar Station
Online te bekijken vanaf zaterdag 13 maart 2021 20:15

Wie CC de Meent zegt, zegt jong talent. Het cultuurcentrum nodigt elk jaar jonge bands uit op haar podium, want speelkansen zijn belangrijk. Zo ook The Radar Station, een indiepopband à la The War On Drugs en The National. Helaas viel het geplande liveconcert om de u welgekende Covid-reden in het water, maar niet getreurd: dit verlies wordt ruimschoots goed gemaakt met een memorabele passage van deze beloftevolle band in de allereerste aflevering van de Meent-sessies.

The Radar Station is een talentvolle band ontstaan uit de assen van Barefoot And The Shoes en Sun Gods. Kenmerkend is de warme stem van zanger Brent, dat doet denken aan het stemgeluid van Eddie Vedder. De band overtuigde in korte tijd al met sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL) en Kneistival. 

The Radar Station won in 2020 De Nieuwe Lichting op StuBru. Ondertussen bonken ze op de deuren van de grotere festivals en concertzalen. Na een beklijvende livesessie op NPO Radio 5 en airplay op Nederland’s grootste radio NPO 2, is het tijd voor een set in onze Meent-sessies.

Duik jij ook graag in het verleden van CC de Meent? Scrol dan zeker eens door het historische overzicht van alle concerten van Belgische artiesten die al plaatsvonden sinds 1984.

teaser

DE MEENT-SESSIES #1

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be