SKaGeN

WatchApp #2

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: ‘Emmi & Leo’. Het werd een overdonderend succes met meer dan 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. Daarna reisde de voorstelling meteen naar Nederland en Frankrijk. Op algehele vraag van het publiek presenteert SKaGeN nu:WatchApp #2: “Emmi & Leo LIVE”

‘WatchApp #2’ gaat een hele stap verder. SKaGeN pakt ook dit op een vernieuwende manier aan. De personages krijgen gezichten en je zult ze ook ‘live’ kunnen tegenkomen, als je dat wil. In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we jullie graag mee. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. Zo krijgen we in dit vervolg een hele andere kant van de personages te zien.

WAAR GING HET OOK WEER OVER?
Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.
Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting lijkt nu onvermijdelijk. Eindelijk.

WAT IS "WATCHAPP"?
SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft niet enkel meer van de fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN onderzocht hoe het via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid kan evoceren. Dit format kan mensen raken, ontroeren en boeien; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’. SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

PRAKTISCH

  • De voorstelling start op woensdag. 
  • U volgt 18 dagen lang het verhaal van Emmi en Leo. 
  • U ontvangt alle praktische info na uw bestelling. 
  • Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone met Whatsapp.
  • Heb je deel 1 gemist? Dan krijg je nog een allerlaatste kans om dit vervolgverhaal te starten via de website van SKaGeN.

Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #2’, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

* Onder voorbehoud: het exacte aantal dagen kan tijdens het productieproces nog licht wijzigen.

SKaGeN (VRT NWS, 28/10/2020)

Today I kill you - SKaGeN (VRT NWS, 28/10/2020)

This is "Today I kill you - SKaGeN (VRT NWS, 28/10/2020)" by De Studio on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

filmpje WatchApp2 c Lidia Nagibina jpg

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: 'Emmi & Leo'. Het werd een overdonderend succes met meer dan 10.000 verkochte tickets, ...

promo 1 WatchApp

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: 'Emmi & Leo'. Het werd een overdonderend succes met meer dan 10.000 verkochte tickets, ...

teaser ‘WatchApp #2’ (SkaGeN)

teaser 'WatchApp #2' (SkaGeN)

This is "teaser 'WatchApp #2' (SkaGeN)" by Theaterbureau Thassos on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Praktisch

  • basisprijs : 12.5 euro

Extra

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Concept: Mathijs F Scheepers
Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie: SKaGeN & De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers
Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
Spreiding: Thassos & Laurent Langlois
Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien
Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be