SKaGeN

WatchApp #1

‘WatchApp #1: Emmi & Leo’ is een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp. Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken.

De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog. Na afloop van WatchApp #1 kan je intekenen op het vervolg, 'WatchApp #2'. Ben je helemaal weg van dit soort theater ? Reserveer dan het combiticket voor de twee reeksen !

Bestel hier: WatchApp #1 - WatchApp #2 - combiticket

Praktisch:

  • De voorstelling WatchApp #1 start op zondag 15 november. WatchApp #2 start op zondag 6 december. Je volgt 3 weken lang het verhaal van Emmi en Leo.
  • Een ticket kopen kan tot 3 dagen voor de voorstelling:
    WatchApp #1 en combi-ticket: tot 12/11/2020 om 23.59 uur.
    WatchApp #2: tot 03/12/2020 om 23.59 uur.
  • Je ontvangt alle praktische info na je bestelling.
  • Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone met WhatsApp.

GDPR: Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de privacyregels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit de bestanden van SKaGeN.

SKaGeN: Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen ‘Hector Man’ en ‘La Merde’ (‘De Pest’) waren destijds live gemaakte films in een blue key-omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In ‘Zeestuk’ creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor ‘Closer’ liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd. Vandaag lanceert het gezelschap met ‘WatchApp #1’ een nieuwe vorm van theater, waarvoor het de mogelijkheden van WhatsApp opzoekt om haar publiek te bereiken in deze barre quarantainetijden.

Aankondiging VTM-nieuws

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be