QT8: THE FIRST EIGHT

FILM

De documentaire QT8: THE FIRST EIGHT leidt je langs de acht iconische Tarantino-films van PULP FICTION en RESERVOIR DOGS tot ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. De gekende QT-squad met oa. Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh en Tim Roth pakt uit met massa’s smakelijke anekdotes.

Filmmaker Quentin Tarantino wordt dankzij (moderne) klassiekers zoals PULP FICTION, INGLORIOUS BASTARDS en RESERVOIR DOGS wel eens bestempeld als ‘de stem van zijn generatie’; iets wat documentairemaakster Tara Wood niet ontging. In haar QT8: THE FIRST EIGHT belicht ze zijn carrière van zijn start bij Video Archives tot aan de release van ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. De film bevat interviews met cast- en crewleden die frequent met hem samenwerkten, alsook verschillende geanimeerde fragmenten, verwoven doorheen de film.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs en medewerkers zoals Samuel L. Jackson, Lucy Liu, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth en Michael Madsen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe scènes tot stand komen, hoe hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Op de set is hij volkomen de baas en tegelijkertijd schatert hij achter de camera om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in PULP FICTION.

Hij is een autodidact die meteen al vanaf het begin uniek en volkomen eigen is in wat hij maakt en hoe hij het maakt. Van de armoezaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij RESERVOIR DOGS - die als een bom inslaat op Cannes - tot de man die op geniale wijze de carrières van bijvoorbeeld John Travolta en Pam Grier nieuw leven inblaast. Hij houdt zoveel van film dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze zo snel mogelijk nog maar eens wil bekijken.
Tarantino zelf was trouwens uiterst enthousiast over deze documentaire en over de aanpak van Tara Wood. Vooral haar manier van informatie verzamelen verheugde hem: “She never asked to interview me, which I liked. I thought that was really cool. Normally that’s the hook that everyone hangs their hat on.”

TRAILER

QT8: The First Eight - officiële Belgische trailer: vanaf 16 september in de bioscoop

Vanaf 16 september in de bioscoop: een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Verenigde Staten – 2019
Regie: Tara Wood
Duur: 103 min.

Originele versie, Nl ondertiteld

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be