BOSUM

LIVE (support-act Odeum)

Bosum, het Brusselse dreampop project van Tom Verbeeck, lanceerde 4 juni hun dromerige debuutalbum “Ghostwood Country Club” en gaat deze voor de eerste keer live voorstellen in CC De Meent.

Single “Blinding Light” van het debuutalbum is opgenomen door Studio Brussel en is niet weg te slaan van de streaming platformen. In september 2020 maakte Studio Brussel de single tot #Catchoftheday en stormde het de Afrekening binnen, waarin het twaalf opeenvolgende weken bleef staan. Ook NRJ lichtte het nummer uit in het kader van "meest gestreamde Belgische songs”. Op Spotify haalde het de “Viral top 50 Belgium” playlist en in de release week was de song het meest geshazamde nummer in België.

Debuut “Ghostwood Country Club” is niet de eerste worp van Bosum. Tussen 2018 en 2019 releasde de band losse singles als “Marvin” en “Golden Rain”, waarmee ze konden rekenen op lof van diverse blogs en radiostations. Indiestyle kroonde Bosum tot “vi.be van de maand”, Cutting Edge schreef over Marvin dat het “vertrouwd, maar net ver genoeg is om te zweven tussen heimwee en fernweh” en Dansende Beren dicteerde dat het een “net geen drie minuten durende roadtrip is van je oren naar je hart”.

Inspiratie haalt Bosum uit dreampop/shoegaze acts (Cocteau Twins, The Cure, Slowdive, Boards of Canada) en uit hedendaagse indie acts (The War on Drugs, Beach House, Ben Howard, Big thief, Men I trust, MacDemarco etc.).

Kom jij mee dromen?

De Pers over Ghostwood Country Club:
Dansende beren: Ghostwood Country Club doet haar genre alle eer aan, want het album is om gewoonweg om op weg te dromen. Fijne gitaartjes, strakke drums en zweverige vocals: meer heb je eigenlijk niet nodig. Dit is een ijzersterk debuut dat ons zonder twijfel door de zwoele zomermaanden zal loodsen!

Luminous Dash: Op dit album bewijst Bosum niet alleen dat ze weten hoe een perfecte song gemaakt wordt, maar ook dat ze een eigen geluid hebben waarin we invloeden horen van dreampopbands zoals Cocteau Twins, House Of Love, The Ligtning Seeds en zelfs wat Echo & The Bunnymen. Alle negen nummers op deze plaat kennen warme arrangementen die soms wat zeemzoet zijn maar nooit over the top.Ghostwood Country Club is een mooie indiepopplaat die veel aandacht verdient en waarmee Bosum een gouden visitekaartje aflevert.

Cultuurpakt Ghostwood Country Club is een introspectief album vol mysterieuze geluiden die hun oosprong vinden ergens tussen Twin Peaks Van David Lynch en de mist over de Zennevallei, en wekt een dromerig effect binnen een surrealistische sfeer op. Frontman Tom Verbeeck componeerde twee soundscapes (Ghostwood Country Club, Pt. 1 en Pt. 2), die de weg plaveiden voor het album. Dromerige vocals en zwevende gitaren, zachte synths en een opvallend verfijnde percussie zorgen voor net dat effect meer, waardoor de balans zeer organisch uitdraait. Als een wandeling door een mistlandschap waarbij men dingen tegen komt uit een andere wereld. Het resultaat is bijzonder gevoelig. Wij noemen het graag cultromantiek.

SUPPORT:ACT: ODEUM
Afkomstig uit Halle en Beersel is Odeum een streekproduct pur sang. Al van jong af aan schrijft het duo muziek. Sinds kort brengen ze muziek uit onder de naam Odeum, wat in het Oud-Grieks ‘muziektheater’ betekent. Die naam is dan ook op hun lijf geschreven: met kleurrijke performances vol beweging, kleur en ambiance brengt Odeum een totaalspektakel, bijgestaan door een vaste liveband. Verwacht je aan zelfgeschreven popnummers, herkenbare teksten en melodieën die zowel jong als oud kunnen bekoren. Deze jonge snaken spelen bij ons een onvergetelijke thuismatch die je niet missen wil

Bosum - Blinding Lights (The Weeknd cover) - Music Video

Bosum - Marvin (Official Video)

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Made in Beerselmade in beersel
  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

Tom Verbeeck: stem, gitaar, synths
Elias De Schepper: bas
Alessio Santoliquido: gitaar
Anton Valcke: drum
Klaas Tomme: multi-instrumentalist

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be