ARNE SIERENS

STUK VAN MIJN LEVEN

Deze voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. Bedankt om ons even de tijd te geven om de administratieve opvolging van onze activiteiten te reorganiseren.

Arne Sierens behoort bij één van de meest gespeelde auteurs in het Vlaamse amateurcircuit. Als theatermaker ken je Sierens van populaire spektakels als Ensor, Lacrima, Poepsimpel en Zingarate. In zijn theatermonoloog STUK VAN MIJN LEVEN schetst de bekende Gentenaar op geestige en rakende wijze zijn leven en zijn geweldige passie voor theater.

Arne Sierens werd geboren op 15 augustus 1959. Hij groeide op in de Brugse Poort, een arbeiderswijk aan de westkant van Gent. Zijn verbondenheid met die wijk heeft een onmiskenbare stempel op zijn werk gedrukt. Wat Aalst is voor Louis Paul Boon, Rimini voor Fellini of Little Italy voor Scorcese, is dit eiland van arbeiders en sociale woningen voor Sierens: 'Een plek waar de condition humaine zichtbaar wordt. Er wonen geen goden, maar sukkelaars, je ziet er geen tragedies, maar melodrama'. Van zijn vader, de vroeg gestorven romancier en filmrecensent Frans Sierens, krijgt hij de liefde voor literatuur en film mee. Op die manier komt Arne Sierens reeds vanaf zijn kinderjaren in contact met de spanning tussen Kunst met hoofdletter en de volkscultuur, een spanning die een belangrijke rol zal spelen in zijn oeuvre. Hoewel Arne Sierens vooral bekend is als theatermaker, schreef hij een opmerkelijk oeuvre bijéén. Zo ook zijn boek ‘Stuk van mijn leven’ dat in de zomer van 2019 werd gepubliceerd. In de gelijknamige theatermonoloog schetst Sierens erg geestig en rakend zijn leven en zijn geweldige passie voor theater.

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 15 euro
  • Abonneekorting 19-20: 13 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 13 euro

Extra

Spel: Arne Sierens
Techniek: Helmut Van den Meerschaut (o.v.)

Abo-korting (nieuw!): wie abonnee was in seizoen 2019-2020 heeft recht op een abo-korting van 2 euro op de basisprijs van dit evenement.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be