SOLAN & LUDWIG: REIS NAAR DE MAAN

SCHOOLFILM

50 jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie! Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord, wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.

De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol dolle plottwists en koddige personages. Nostalgische animatie, maar heel actueel in z’n pittige commentaren en doldwaze humor, en daarom uiterst geschikt voor jong en oud. Met de stemmen van Martine Tanghe en Freek Braeckman.

OVER DE MAKERS

Regie: Rasmus A. Sivertsen, Noorwegen. De twee vorige Solan & Ludwig-films werden de voorbije jaren ook al vertoond in CC de Meent en kenden veel bijval. Cineast Rasmus A. Sivertsen brengt Solan en Ludwig prachtig tot leven. Niet door afgeborstelde computeranimatie te gebruiken, maar door warme stop-motiontechnieken te hanteren die van Solan en Ludwigs maanmissie een wondermooie en tijdloze onderneming maakt die zowel jong als oud zal beroeren.

Trailer

Data

Praktisch

Extra

Animatiefilm. Nederlands gesproken.
Duurtijd: 80 min.
Lesmap: beschikbaar vanaf 1 september 2020 via www.demeent.be.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be