ALEX VANHEE

EXPO - CONCERTFOTOGRAFIE

Alex Vanhee is het best gekend als doorwinterd concert- of muziekfotograaf. David Bowie, Iggy Pop, Editors, Oscar and the Wolf, PJ Harvey, Geike Arnaert, Thé Lau, Toots Thielemans, Patti Smith, Luc De Vos, …allemaal stonden ze op of naast het podium al eens voor de lens van Vanhee.

Zijn fotografie kreeg doorheen de jaren ook steeds meer erkenning bij platenfirma’s en buitenlandse magazines. Zo werkte hij mee aan cd hoezen voor Iggy Pop, Willem Vermandere, Bram Vermeulen en vele anderen. Ondertussen volgden verschillende tentoonstellingen van Bozar Brussel , Fotografiemuseum Antwerpen tot verschillende CC’s en muziekclubs in Vlaanderen en permanente tentoonstelling in de Ancienne Belgique.Alex Vanhee concentreert zich al 30jaar op alles die met rock ,pop en muziek te maken heeft. Dagelijks staat hij voor een podium om er concertfoto’s te maken en portretten van grote popsterren.

Na omzwervingen bij De Morgen, Humo, Knack en Bonanza werkt hij nu als freelancer voor verschillende binnen- en buitenlandse kranten - en magazines. Vanwege zijn verdienste als concertfotograaf werd hij in 2018 benoemd tot cultureel ambassadeur in zijn geboortestad Poperinge.

Data

Praktisch

Extra

EXPO vrij te bezichtigen van 16 december t.e.m. 9 januari tijdens de openingsuren van CC de Meent.

Openingsuren CC de Meent: Elke werkdag: 8.30 - 12 u. & 15 - 17 u.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be