CORPUS CHRISTI

FILM

Aangrijpend, Oscargenomineerd drama gebaseerd op echte gebeurtenissen.
Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart twintigjarige jeugddelinquent Daniel een religieuze roeping. Maar door zijn strafblad en criminele verleden zal hij echter nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

Corpus Christi speelt zich af in een land waarin de scheidslijnen tussen kerk en staat steeds vager worden. Het is de derde speelfilm van de Poolse regisseur Jan Komasa, wiens aangrijpende verhaal grote morele vragen oproept. Kan iedereen vergeven worden? Verdient iedereen een nieuw begin? En komt vergeving van boven, of moet het van binnen worden gezocht? De film was een van de genomineerden voor de Oscar voor Beste Internationale Film, een prijs die uiteindelijk naar Parasite ging.

TRAILER

Corpus Christi - Trailer OV STBIL

This is "Corpus Christi - Trailer OV STBIL" by Imagine Video Library on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

 2019, Polen

Regie: Jan Komasa
Met o.a.: Bartosz Bielenia , Eliza Rycembel , Aleksandra Konieczna

Duur: 115min

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be