LES MISERABLES

EXTRA FILM

Stéphane is een groentje in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil, een licht ontvlambare wijk in de Parijse voorsteden. De rivaliteit tussen straatbendes is er overal voelbaar. Samen met twee ervaren collega’s doet Stéphane een interventie, die dreigt te ontsporen in een sfeer van geweld en provocatie. Een jongen uit de buurt legt met een drone het politieoptreden op film vast.

Visueel is Les Misérables ongelofelijk sterk. Ly hanteert een bijna documentaire-achtige stijl van filmen. De schokkerige camera op de heftigere momenten laat het extra hard binnenkomen. De opening van de film is sensationeel. Een groep jongeren uit Montfermeil wordt gevolgd terwijl ze in een grote groep in de binnenstad van Parijs de finale van het WK voetbal kijken. De montage is snel, bijna fragmentarisch, net als het camerawerk. Tussen de massa's schreeuwende en juichende mensen zijn overal de kleuren van de Franse vlag te zien. Dit zorgt voor een adembenemende sequentie, met een serieuze ondertoon. Ladj Ly laat duidelijk zien dat deze jongeren met een migratieachtergrond Frans zijn, ondanks het feit dat er in Frankrijk een groeiend extreemrechts geluid is onder de leiding van Marine Le Pen, dat deze jongeren als tweederangsburgers beschouwt. Tom Van Der Krieke (FilmTotaal).

TRAILER

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Frankrijk. 2019.
Regie: Ladj Ly.
Met o.a.: Damien Bonnard (Brigadier Stéphane Ruiz), Alexis Manenti (Chris), Djebril Zonga (Gwada), Steve Tientcheu (La Maire).

Duur: 105 minuten.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be