RICK DE LEEUW & JAN HAUTEKIET

CONCERT + SUPPORT-ACT

De concerten die Rick de Leeuw en Jan Hautekiet in Vlaanderen en Nederland doen, laten een enthousiast publiek kennis maken met een zanger die een rijk muzikaal verleden met hart en ziel koppelt aan een gretige honger naar de toekomst en een pianist die uit zijn rol van sessiemuzikant stapt en de directe en muzikaal intieme confrontatie met hem aangaat.De Leeuw en Hautekiet horen thuis op het podium! Streekproduct Manu Huylenbroeck zorgt samen met Lukas Sabbe voor het aangename voorprogramma.

Rick de Leeuw verruilde zijn loft in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. Een kleine stap voor de mensheid, een enorme sprong voor hem. Een rockzanger die het woelige nachtleven en de opwinding van de grootstad inruilt voor een bestaan tussen de koeien, de zware tractoren en de zweep van de seizoenen. Gelukkig wordt hij begeleid door rasartiest, pianist Jan Hautekiet.

De samenwerking tussen beide heren gaat terug tot 1994 wanneer ze elkaar muzikaal troffen bij Spelers & Drinkers, een project van de AB dat Nederlandstalige repertoire bij een nieuw publiek wil introduceren.Daarna vinden Rick & Jan mekaar terug op de set van De Laatste Show, en na de split van Tröckener Kecks start een lange reeks theatertours. Theatershows met verhalen, gedichten, eigen muziek, maar ook vertalingen van Tom Waits, Léo Ferré en Lou Reed. Voor die laatste hebben Rick & Jan een bijzondere fascinatie, die najaar 2019 opnieuw de start was voor een samenwerking.
Naast de duobaan heeft Rick de Leeuw ook zijn solocarrière nieuw leven ingeblazen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens en puur!

VOORPROGRAMMA: Manu Huylebroeck & Lukas Sabbe
Rodenaar Manu Huylebroeck (die je misschien kent als vaste gitarist van Matthias Vergels, of op het podium zag staan met De Kreuners) neemt ons mee op een trip doorheen zijn platenkast. Mensen, bands die hem inspireerden om de gitaar op te pikken. Van Nirvana, over Clouseau naar Pearl Jam. Samen met pianist Lukas Sabbe zorgt hij voor de ideale start van wat een fijne muziek-avond wordt.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Abonneekorting 19-20: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 20 euro

Extra

Voorprogramma: Manu Huylebroeck – gitaar & zang // Lukas Sabbe – piano

Jan Hautekiet: piano & zang
Rick de Leeuw: gitaar & zang

Abo-korting (nieuw!): wie abonnee was in seizoen 2019-2020 heeft recht op een abo-korting van 2 euro op de basisprijs van dit evenement.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be