FRACTIE VAN EEN SECONDE

SCHOOLVOORSTELLING

In een fractie van een seconde kan je leven omslaan. FRACTIE VAN EEN SECONDE is een authentieke voorstelling met een educatief karakter over de valkuilen in het verkeer. Mede dankzij de grote inbreng van regisseur Walter Janssens wordt echter de kaart van theater getrokken, waarbij gebruik wordt gemaakt van humor, muziek en filmbeelden. De voorstelling richt zich op leerlingen van de derde graad secundair, de doelgroep die straks actief in het verkeer komt als nieuwe chauffeur. Jongeren vertonen vaak een hoger risicogedrag en zijn nog steeds oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers, als kwetsbare voetganger, fietser, bromfietser, automobilist of passagier.
Alles wat je in de voorstelling hoort, is waargebeurd. Niet met een belerend vingertje, wel met een origineel, maar aangrijpend verhaal, waarin ook humor een plaats krijgt.

OVER DE MAKERS
Rudy Claeys raakte in 2003 zwaargewond in een auto-ongeval. Sindsdien is hij verlamd en beweegt hij zich voort in een rolstoel. Desondanks (of net daarom) zit Rudy op de planken als acteur in FRACTIE VAN EEN SECONDE, een voorstelling die jongeren wil sensibiliseren omtrent de valkuilen in het verkeer. Zijn mede- en tegenspeler is Stef Vanlee, die met ruim 18 jaar ervaring op spoeddienst en MUG het thema langs de andere kant kent. Stef vertelt over zijn interventies als verpleger bij de MUG, soms spectaculair, maar ook aangrijpend.

TRAILER

TRAILER FRACTIE VAN EEN SECONDE

Meer info via www.fractievaneenseconde.be Video en montage: www.promotime.be

Fractie van een seconde winnaar van de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2017

Stef Vanlee en Rudy Claeys winnen met hun beklijvende en humoristische toneelvoorstelling voor leerlingen uit de derde graad de Vlaamse Verkeersveiligheidspr...

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be