DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

SCHOOLFILM

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

OVER DE MAKERS

Regie: Jonathan Elbers, Nederland.Als filmstudent werkte regisseur Jonathan Elbers al mee aan een kortfilm gebaseerd op het boek “De club van lelijke kinderen” van Koos Meindert uit 1987. Het bekroonde boek werd in het verleden reeds bewerkt tot een toneelstuk en een musical. En nu dus tot een langspelerfilm! Na meer 30 jaar is het verhaal actueler dan ooit.Prijzen: Winnaar Beste Langspeelfilm op het JEF festival 2020 (gekozen door de kinderjury en publieksjury).

TRAILER

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be