MARONA

SCHOOLFILM

Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot. Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze terug aan haar leven. Aan de schattige puppy die ze ooit was en aan alle mensen waar ze onvoorwaardelijk van heeft gehouden: een acrobaat, een bouwvakker en een klein meisje dat beloofde om er altijd voor haar te zijn.
Een film met een sterke emotionele impact op kinderen en volwassenen.

OVER DE MAKERS
Regie: Anca Damian, België/Roemenië.
Na twee bekroonde animatiefilms voor volwassenen maakte de Roemeense Anca Damian een fantasierijke film die jong én oud weet te bekoren. Haar oogstrelende animatiestijl is gevarieerd: kleurrijke waterverfschilderijen, krullende viltstift-lijnen en uitgeknipte zwart-wit silhouetten dansen over het scherm en loodsen je door even gevarieerde decors. Een grenzeloos fantasierijke film, met een Belgisch tintje dankzij illustrator Brecht Evens die mee instond van het grafisch design.Prijzen: Winnaar Beste Langspeelfilm op het JEF festival 2020 (gekozen door professionele jury).

TRAILER

Film Marona | trailer | JEF

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze te...

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be