OVER GAMEN OF GAME OVER? - TOM COOLS

SCHOOLVOORSTELLING

‘Het is maar een spelletje.’ Dat dacht Tom Cools ook toen hij voor de eerste keer Call of Duty opzette. Effe relaxen met een vette game. Tot even altijd werd. Tot Tom meer tijd doorbracht met zijn console dan met zijn vrienden. Tot het meer spanning dan ontspanning bracht. Tot zijn lief de stekker uittrok. Van de Playstation, maar ook van hun relatie. En dan is het game over. Tom beseft nu dat dat hij op het randje van een gameverslaving heeft gestaan. Zonder het goed en wel door te hebben. En dat verhaal wil hij aan jongeren vertellen. Met een informatieve en interactieve humorvoorstelling. Want games zijn overal: consoles, online, smartphone apps ... Zelfs scholen zetten steeds vaker games in om leerstof te oefenen. En dat is allemaal heel leuk. Dus er mag zeker veel gelachen worden. Zolang het een spelletje blijft.

OVER DE MAKERS:
Tom Cools ken je mogelijks van zijn comedyshows of job als publieksopwarmer. Met deze schoolvoorstelling werpt hij een grappige blik op gamen in het leven van jongeren, maar niet geheel vrijblijvend! Het zet jongeren aan om hun game-gedrag even van op een afstand te bekijken en na te gaan of dit ooit voor problemen zou kunnen zorgen...Tom toert ondertussen al twee seizoenen doorheen Vlaanderen met zijn schoolvoorstelling over gamen. De regie is in handen van Han Coucke (Han Solo) en Erhan Demirci fungeert als tekstcoach.

in de pers

Download: lesmap Over Gamen of Game Over

di 1 sep 2020

Via het secretariaat van CC de Meent kan een fysieke inspiratiebox met lesmateriaal aangevraagd worden om de voorstelling in de les voor te bereiden. Wil je als leerkracht deze inspiratiebox gebruiken, stuur dan een mailtje naar karen@demeent.be.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be