LES MISÉRABLES

SCHOOLFILM

Stéphane is een groentje in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil, een licht ontvlambare wijk in de Parijse voorsteden. De rivaliteit tussen straatbendes is er overal voelbaar. Samen met twee ervaren collega’s doet Stéphane een interventie, die dreigt te ontsporen in een sfeer van geweld en provocatie. Een jongen uit de buurt legt met een drone het politieoptreden op film vast.

Er hangt oproer in de lucht in LES MISÉRABLES, en de geur van kruitdamp. In een bruisende film over radicalisme, tolerantie en provocatie, zijn adrenaline en woede moeilijk te controleren. Een boze film boordevol energie, die tijdens een spannende finale bijna dreigt over te koken.

Regie: Ladj Ly, Frankrijk.
Regisseur Ladj Ly scoorde met zijn fictiedebuut al meteen de Juryprijs in Cannes. LES MISÉRABLES was de openingsfilm van het 46e Film Fest Gent.

TRAILER

Officiële NL Trailer |Les Miserables | 20 november in de bioscoop

LES MISERABLES, een film van LADJ LY, vanaf 20 NOVEMBER in de Belgische zalen. Regisseur Ladj Ly maakte met zijn speelfilm eerder dit jaar al een daverend de...

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Langspeelfilm.
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.
Duurtijd: 104 min.

LESMAP

Deze film maakt deel uit van Focus Franse Film, wat betekent dat er voor deze film extra omkaderend materiaal in het Frans beschikbaar is.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be