ROCCO GRANATA

ROCCO GRANATA IN CONCERT

Muzikaal België en Italië worden sterk samengehouden door een charismatische man: Rocco Granata. Na de film ‘Marina’ trekt hij terug even op tournee met een greatest hits show, met zijn meest bekende klassiekers die jong en oud zeer vertrouwd in de oren zullen klinken. Sfeer verzekerd!

De populariteit van Rocco Granata is opnieuw immens, nadat zijn leven recentelijk werd verfilmd door Stijn Coninx in de film ‘Marina’. Deze zomer trad hij op in Dranouter en nu speelt hij een beperkte (uitverkochte) tournee langs een aantal zalen. We zijn bijzonder blij dat hij ook in CC de Meent halt houdt.

Rocco Granata grabbelt uit een onmetelijk oeuvre dat hij opbouwde gedurende een periode die meer dan 50 jaar overspant! Zijn meeslepende speelse melodietjes worden aangevuld met verfijnde romantische passages die doordrenkt zijn van heimwee naar zijn Italiaanse geboortestreek. Toots Thielemans noemt het "Italiaanse blues". Met zijn nieuwste composities brengt Rocco, naast enkele liederen in zijn lokaal Calabrisch dialect, tevens nooit eerder gehoorde pure bossa.

Tijdens deze concerttour zal Rocco Granata vergezeld worden door een sublieme begeleidingsband onder leiding van musical director en pianist Michel Bisceglia. Deze componeerde bovendien ook de soundtrack van de film ‘Marina’.

Rocco Granata - Marina

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be