NIRVANA MTV UNPLUGGED

CONCERT

Het was misschien wel dé muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV UNPLUGGED reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhoog geschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd.

Nog geen half jaar later maakte hij een einde aan zijn leven en werd de opname alsnog postuum uitgebracht. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het iconische statuut van deze sessie.Kurt Cobain zou uiteindelijk slechts 27 jaar worden. Ook UNPLUGGED wordt 27 jaar in 2021. Met dat alles in het achterhoofd vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat live en integraal te brengen. Verwacht je niet aan een verkleedpartij of klakkeloze imitatie maar aan een oprecht eerbetoon aan de plaat (en aan de frontman) waardoor zij allen getriggerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten.

Beeld je een decor in met witte lelies, barkrukken, kandelaars en typerende rode gordijnen, in combinatie met deze muzikanten. Verwacht je aan een trip down memory lane to the 90’s. Puur en ontwapenend, zonder oversturing en elektrische gitaren, geheel in de sfeer van MTV UNPLUGGED.

 

Praktisch

  • Basistarief: 23 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 22 euro
  • Abonneekorting 21-22: 21 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Extra

Jan Bas: zang/gitaar
David Piedfort: gitaar-backings
Alessio Di Turri: drum
Kevin Maenen: bas
Nelle Bogaerts: cello-backings

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be