KUNST AAN DE KAPSTOK

EXPO

Een kapstok kent iedereen als een nuttig meubelstuk, bedoeld voor het ophangen van kledij. In de tentoonstelling halen we de kapstok uit de kast en geven we hem een bijzondere rol. De kunstwerken worden van 6 september tot en met 27 september tentoongesteld in CC de Meent.

Een kapstok als basis voor een sculptuur of een kunstzinnig functioneel object... Minimalistisch, driedimensionaal of als inspiratie voor poëzie. Beerselse kunstenaars en kunstliefhebbers gaan bijzonder creatief aan de slag met dit thema.

Wist u dat een kapstok ook een geliefd thema is in de kunst? Marcel Duchamp creëerde een nieuwe kunstwereld door de dagelijkse werkelijkheid, zoals een hoedenkapstok, als “readymade”-kunst te introduceren. Marcel Broodthaers hing zijn gekende mosselschelpen aan een kapstok en Louis Thévenet gebruikte het meubelstuk als een vast object in zijn huiskamer- en café-interieurs. In figuurlijke zin betekent een kapstok een aanknopingspunt of een houvast. Zelfs in films en series spelen kapstokken een belangrijke rol omdat de hoofdrolspeler er zijn hoed bij binnenkomst opwerpt. Denk maar aan James Bond of Baantjer.

ORGANISATIE: CULTUURDIENST BEERSEL

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be