BEELDSMEDERIJ DE MAAN, KOPERGIETERY & KGBE

PLASTIEKBERTRAND (4+)

De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster...Wat weggeworpen werd, komt tot leven. Wat aan de kant geschoven werd, mag weer meedoen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en de humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling.

Over de makers

Valerie en Leentje hebben elkaar leren kennen op de set. Hun professionele paden kruisen zich geregeld. Beiden waren op zoek naar een werkplek en beslisten daarom een atelier te huren. Het samenwerken in één ruimte resulteerde in het delen van veel beeldende ideeën en een gezamenlijke voorstelling.

Valerie Le Roy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterkostuumontwerp. Ze werkt voor film & televisie (o.a. BEVERGEM, CARGO, HOME, VENTOUX) en theater(o.a. Theater Antigone, Bronks, Kopergietery). Recentelijk werkte ze mee aan LOOPSTATION (Ontroerend Goed), ZON DAG KIND (TAZ) en INVISIBLE (kabinet k). Dit seizoen is ze tevens verbonden aan CRAQUELÉ (Studio Orka), BELGIË ONDERTITELD (BRONKS) en de film MIJN VADER IS EEN SAUCISSE (Anouk Fortunier).

Leentje Kerremans behaalde in 2008 een master in Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas Gent. De opgedane artistieke ervaring en materialenkennis brengen haar al heel gauw richting kostuumontwerp, waarbij ze een wonderlijke vormentaal combineert met een flinke scheut surrealisme. Naast haar werk voor film en televisie werkt ze als freelance costumière voor theaterhuizen als Laika, Kopergietery, Froefroe, De Vieze Gasten, Antigone, Vooruit en Het Paleis. In 2016 werkte ze - in residentie in CC Ter Dilft - samen met Janko Beckers het zotte muzikaal-beeldende project THE GOLDEN TIEGER uit.

Theatermaker Michiel Soete studeerde aan het RITCS en werkt de afgelopen jaren samen met o.a. Theater Antigone (CORTA RICA), Laika (AROMAGIC, PIKNIKK HORRIFIK), Kaaitheater (CAPSAIKIN), Villanella (MIEREN SLAPEN NOOIT), Jozef Wouters en Nele Vereecken. Vorig seizoen creëerde hij mee PARK KATROL (Kopergietery).

Nona Demey Gallagher rondt momenteel de master Drama af aan het KASK/Conservatorium Gent. Ze speelde onder meer in LOOPSTATION van Ontroerend Goed en in KOOR! van Campo/Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf/Compagnie De Koe. Zelf maakt en speelt ze E R O T I C A, een voorstelling waarin ze sensuele poëzie van vrouwelijke auteurs omzet in gebarentaal. Daarnaast is ze een vaste performer van Gamelan Voices (TAZ#18, Vooruit, DE Studio) en speelde ze mee in de muziekvoorstelling DREAMING NOT SLEEPING (De Studio).

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 14 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 13 euro
  • Gezinsbond: 13 euro
  • Abonneekorting 21-22: 12 euro

Extra

Concept en creatie: Leentje Kerremans & Valerie Leroy
Spel: Leentje Kerremans, Valerie Leroy, Michiel Soete & Nona Demey Gallagher
Coaching: Stef De Paepe en Johan De Smet
Kostuum: Leentje Kerremans, Valerie Leroy, Elise Goedgezelschap
Muziek: Janko Beckers
Productie: KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN

opgelet! Lees de aangepaste maatregelen HIER

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be