JAZZLAB-CLUBCONCERT

ASPEN LABEL NIGHT

OVER ASPEN EDITIES:

Aspen Edities werd opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum, samen met schrijfster Sanne Huysmans. Ze geven naar eigen zeggen ‘integrale muziek’ uit, muziek die buiten traditionele genrehokjes valt. De projecten waar Aspen mee samenwerkt, kiezen op koppige wijze een geheel eigen pad. En die ambitie levert op! De releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland, en recent kreeg het album van het kwartet Porous Structures nog de Klara Award voor de beste Belgische jazz cd.

OVER VEDER:

Hoe dynamisch en veelzijdig het muzikantschap van euphoniumspeler Niels Van Heertum zich ook ontwikkelt, in zijn diep persoonlijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook bij Veder, zijn akoestisch kwartet. In deze groep krijgt Van Heertum het gezelschap van vaste kompaan Ruben Machtelinckx (gitaar) en een karaktervol blazerspaar: Joachim Badenhorst (rieten) en Eivind Lønning (trompet). Veder bracht in 2017 het debuutalbum EVERGREEN uit. Deze tournee gaat gepaard met de release van hun tweede album.

Veder brengt subtiel gelaagde composities die door het viertal vrank en vrij worden omspeeld. Andere stukken worden op het moment zelf gecomponeerd, maar klinken even helder en hecht. Het lijkt regelmatig alsof er inspiratie gezocht wordt bij de natuur: de muziek vloeit en stroomt, heeft een markante openheid die weldadig aanvoelt en toch voor de nodige prikkels zorgt. Het is muziek om geduldig op je te laten inwerken, geen instant sugar rush.

ˈKⱭːMOS - maahan

ˈKⱭːMOS - maahan

Album available on https://aspenedities.com/catalogue/8 Aino Peltomaa: voice Nathan Wouters: double bass, electronics Music by Nathan Wouters Lyrics by Aino Peltomaa Recorded by Werner Pensaert Mixed by Werner Pensaert Mastered by Uwe Teichert Artwork by Dries Segers Aspen 008 aspenedities.com

Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband - mémoire

Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband - mémoire

Buy CD/LP : https://aspenedities.com/catalogue/9 Mémoire is improvised by Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband. Ruben Machtelinckx: steelstring guitar Joach...

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

Joachim Badenhorst: klarinet, basklarinet
Eivind Lønning: trompet
Niels Van Heertum: euphonium
Ruben Machtelinckx: gitaar, banjo

Het tweede luik van de avond wordt ingevuld met een aantal wisselende bezettingen, met enkele andere muzikanten die het label bevolken.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be