HET GEVOLG / SIEN EGGERS

U BENT MIJN MOEDER

In U BENT MIJN MOEDER geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Regisseur Stefan Perceval bewerkte dit waargebeurde verhaal tot een moeder-dochterconfrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

U BENT MIJN MOEDER vertelt over het verdriet dat de kop opsteekt als een moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald, zich de dingen niet meer herinnert, moet leven in een verzorgingstehuis, en denkt dat niemand haar komt bezoeken.“Ik ben hier nog de beste van allemaal”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

Greet Sels schreef hierover in De Standaard: “De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.”

Voor aanvang van deze voorstelling organiseren we een inleiding met onze huisspreker Bert Demunter. Door het bijwonen van een inleiding krijg je achterliggende informatie over het gezelschap en/of de voorstelling die jou met een een andere invalshoek naar de voorstelling laten kijken. Deze inleiding start om 19u30 en is GRATIS.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Abonneekorting: 18 euro

Extra

Productie: HETGEVOLG
Tekst: Joop Admiraal
Spel: Sien Eggers
Bewerking en regie: Stefan Perceval

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be