HET GEVOLG / SIEN EGGERS

U BENT MIJN MOEDER

In U BENT MIJN MOEDER geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Regisseur Stefan Perceval bewerkte dit waargebeurde verhaal tot een moeder-dochterconfrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt.

U BENT MIJN MOEDER vertelt over het verdriet dat de kop opsteekt als een moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken.“Ik ben hier nog de beste van allemaal”, zegt ze over haar buren in het tehuis. Ze zal het blijven herhalen tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Het hardvochtige proces van verdwijnen.

Greet Sels schreef hierover in De Standaard: “De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.”

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 15 euro
  • Abonneekorting 19-20: 13 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 13 euro

Extra

Productie: HETGEVOLG
Tekst: Joop Admiraal
Spel: Sien Eggers
Bewerking en regie: Stefan Perceval

Abo-korting (nieuw!): wie abonnee was in seizoen 2019-2020 heeft recht op een abo-korting van 2 euro op de basisprijs van dit evenement.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be