KADRIL

LA PALOMA DORADA

De weg naar Santiago is lang. De weg die Kadril bewandelt is in tijd behoorlijk langer. Kadril volgde het pad van vele ontmoetingen, verschillende culturen, heel veel muziek en blijvende vrienden. Het pad naar het verre Galicië, de wieg van LA PALOMA NEGRA, loopt over Frankrijk, Biarritz, Picos de Europa en via Asturië… Asturië, waar de duif een gouden kleur krijgt, waar de muziek zijn Keltische kleur behoudt en Kadril z’n eigen groet brengt.

Kadril is een folkgroep met als verdienste de eerste groep in Vlaanderen te zijn die erin slaagde het traditionele repertoire te vermengen met rockelementen. De groep begon, zwaar beïnvloed door Rum & het Kliekske en consoorten, aan zijn bestaan in 1976, opgericht door Erwin, Peter & Harlind Libbrecht die vanuit de kleinkunst de folk hadden ontdekt. De groep bouwde aanvankelijk aan een akoestisch repertoire gevuld met bourrées, jigs en quadrilles,... Langzaam evolueerden ze daarna naar een steviger geluid. De groep haalde inspiratie uit oude liedboeken en verzamelingen van middeleeuwse liederen maar beperkte zich daarna niet tot het "conserveren" van dit materiaal, maar ging er daarmee aan de slag waarmee Kadril na meer dan 40 jaar nog steeds succes boekt en een grote invloed uitoefent op de nieuwe generaties.

LA PALOMA DORADA Kadril & Centro Asturiano de Bruselas

LA PALOMA DORADA Kadril & Centro Asturiano de Bruselas

BOOKINGS: info (@) garriau.be It's a long way to Santiago de Compostela... But KADRIL is walking more than 40 years, and those pioneers of Flemish folk had m...

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 23 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 22 euro
  • Abonneekorting 21-22: 21 euro

Extra

Peter Libbrecht: viool, altviool, zang
Bart De Cock: doedelzak, nyckelharpa, accordeon
Erwin Libbrecht: gitaar, Irish bouzouki, banjo, zang
Dirk Verhegge : gitaar, banjo
Koen Dewaele: bas
Pieter-Jan Jordens: drums
Kimberley Claeys: zang

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be