JAZZLAB CLUBCONCERT

DOUBLE BILL: KREIS + THUNDERBLENDER

Deze voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. Bedankt om ons even de tijd te geven om de administratieve opvolging van onze activiteiten te reorganiseren.

Jazzlab brengt een avond gevuld met harmonieuze tegenstellingen. Het jonge trio Kreis brengt muziek die zich bevindt tussen zachtaardige jazz en kamermuziek. Ze verkennen de grenzen van improvisatie en compositie om te komen tot intieme en breekbare muziek. Het naadloze samenspel van Thunderblender zorgt voor een melodieus en ritmisch complex spel dat nooit voorspelbaar is. Deze muzikanten vullen de avond met avontuurlijke en moderne jazz.

Stan Maris, Benjamin Hermans en Kobe Boon vormen samen Kreis, een muzikaal trio wiens speelvlak zich bevindt tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. De muziek is verwant aan de folktradities van het Hoge Noorden ; in combinatie met elegante kamermuziek en jazz, zorgt dit voor een samenkomst van veel moois. Kreis is geen trio dat je achterover zal blazen met een shocktechniek. Allesbehalve, het is een band die langzaam onder de huid kruipt, stilletjes binnensluipt om dan los te laten en de luisteraar stelselmatig onder te dompelen in hun muziek.

Hoewel Thunderblender zich laat inspireren door hedendaagse muziek en Amerikaanse grootheden, hebben ze een door en door Europees geluid met een heel eigen klank. De drie muzikanten Sam Comerford, Hendrik Lasure en Jens Bouttery zorgen elk voor hun persoonlijke insteek binnen een harmonieus samenspel dat zich uit in een onvoorspelbaar en avontuurlijk spel. Bekroond met de TOOTS THIELEMANS AWARD combineert het trio gretig vrije improvisatie, zachte momenten en funky grooves tot een avond vol spanning.

KREIS

Kreis at Summer Bummer 2018, part 2

Kreis is: Benjamin Hermans, saxophones & clarinet Stan Maris, accordion & compositions Kobe Boon, double bass https://kreisband.com https://kreis.bandcamp.co...

THUNDERBLENDER

Thunderblender - Bozza

Hendrik Lasure - pianos, keyboards Jens Bouttery - drums, bass synth Sam Comerford - tenor saxophone, composition More info: http://samcomerford.com/thunderb...

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Abonneekorting 19-20: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 20 euro

Extra

Kreis:
Stan Maris: accordeon, composities
Benjamin Hermans: rieten
Kobe Boon: contrabas

Thunderblender:
Sam Comerford: tenor- en bassaxofoon
Hendrik Lasure: piano
Jens Bouttery: drums, elektronica

Abo-korting (nieuw!): wie abonnee was in seizoen 2019-2020 heeft recht op een abo-korting van 2 euro op de basisprijs van dit evenement.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be