1917

FILM

Van Oscarwinnende regisseur Sam Mendes (SKYFALL, SPECTRE, AMERICAN BEAUTY) komt een episch drama over de Eerste Wereldoorlog. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog in 1917, krijgen twee jonge Britse soldaten een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten, waaronder Blake zijn eigen broer, kunnen voorkomen.

Over 1917

“Het verhaal mag dan eenvoudig zijn, Mendes stopt zijn film vol variaties en details. Zo heeft elke sequentie een eigen ritme, belichting en dramatische boog, alsof de regisseur meer een reeks kortfilms maakte dan één lange speelfilm. Ook interessant is de casting. De gewone soldaten worden vertolkt door minder bekende acteurs, hun oversten door bekende gezichten als Colin Firth en Benedict Cumberbatch, die slechts een paar minuten screen time hebben. Op die manier hoef je niet eens te weten welke rang hun personages hebben. Een bekend gezicht is sowieso een kolonel of een luitenant. Het jaar is nog maar net begonnen, maar 1917 zal in alle best of-lijstjes opduiken." – Chris Craps (Vertigo)

“Een Golden Globe, lovende recensies overal ter wereld en vier sterren in dit eigenste blad: voor Sam Mendes en zijn nieuwste film 1917 is 2020 uitstekend begonnen. En het kan alleen nog maar beter worden, want na de dubbele winst op de Golden Globes – in de categorieën Beste Drama en Beste Regisseur – was 1917 ook de grote favoriet voor de Oscars in februari.” – (Humo)

"Heb je het over 1917, dan kun je niet om het camerawerk heen. De fantastische one-shot is een groot pluspunt van de film. Het geeft je het gevoel dat je erbij bent. Je leeft mee, zit vol spanning en schrikt snel. De camera, en dus de kijker, loopt als een extra personage mee met de twee jongens. Soms op de huid, dan weer van een paar meter afstand. Neem de metersdiepe krater die de jongens oversteken, waarbij de camera aan de overkant, laag over het wateroppervlak het duo blijft volgen. Schitterend! – Rick Schuttinga (De filmrecensent)

BEKIJK DE TRAILER HIER

1917 | Officiële trailer | NL

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro

Extra

2019. Drama. UK 

Regie: Sam Mendes.
Met o.a.: Richard Madden, Dean Charles Chapman, Benedict Cumberbatch, George MacKay.

Duur: 119 min.
Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be