AMAZING GRACE

FILM

In 1972 nam Areatha Franklin het album AMAZING GRACE op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Het werd het meest succesvolle gospelalbum aller tijden. Niemand minder dan regisseur Sidney Pollack (o.a. OUT OF AFRICA) legde de twee concerten vast op beeld. We hebben meer dan 45 jaar moeten wachten, maar AMAZING GRACE is elke seconde het wachten waard!

De film werd opgenomen tijdens twee concertavonden in de New Temple Missionary Baptist Church voor haar voltallige congregatie en onder begeleiding van het Southern California Community Choir met dominee/gospellegende James Cleveland. Regisseur en Oscarwinnaar Sidney Pollack schoot de beelden, maar werkte nooit verder aan het project omdat het te moeilijk bleek om beeld en geluid op elkaar af te stemmen. Dankzij moderne technologie kunnen we nu genieten van het concert alsof het gisteren was.

Queen of Soul Aretha Franklin bezweert een extatisch publiek, maar de echte magie van deze concertfilm ligt ergens daartussen, in zijn authenticiteit. Pollack en redder van de film Alan Elliott zijn erin geslaagd een werkelijk unieke sensatie te capteren op film, die meer wegheeft van een religieuze ervaring dan van een performance. Als toeschouwer krijg je een ereplaats terwijl een van de grootste zangeressen vol overtuiging en passie een indringend concert geeft.

Over AMAZING GRACE

"AMAZING GRACE toont Aretha Franklin als een artiest op de top van haar kunnen. De documentaire (en het album) laten zien hoe het onderscheid tussen gospel en rhythm-and-blues slechts een kwestie van teksten is, en hoe het onderscheid tussen rhythm-and-blues en rock-'n-roll vooral een raciaal is geweest. Franklin rockt hier net zo hard als wie dan ook. Niet voor niets zit Mick Jagger ook in de zaal. Het ontzag druipt van zijn gezicht. AMAZING GRACE is misschien een simpele registratie van een muzikaal optreden, maar dat optreden is zo rijk en bijzonder dat AMAZING GRACE zijn titel verdient." - Kaj Van Zoelen (Filmtotaal)

BEKIJK DE TRAILER HIER

AMAZING GRACE - Official Trailer - Aretha Franklin Concert Film

Witness Aretha Franklin as you've never seen her before. Experience an electrifying performance in the brand new concert film AMAZING GRACE - only in cinemas this May.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2018. VS. Documentaire.
Regie: Alan Elliott & Sydney Pollack.
Duur: 89 min.

Originele versie. NL ondertiteld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be