BIER

FILM

Belgen en bier. Het is een match. Eeuwenoud genot en cultureel erfgoed. Traditioneel, natuurlijk, karaktervol. Ambachtelijke meesterbrouwers werken zich uit de naad om de verwachtingen van de consument te overtreffen. Met passie, expertise en liefde voor hun vak onderscheiden ze zich van de standaardbieren en breiden ze de verscheidenheid aan smaken en variëteiten uit. Wat maakt van een ‘pintje’ écht een goed glas bier?
Regisseur Friedrich Moser ontmoet zes eigenzinnige brouwers en neem je een duik in de internationale industrie van één van ‘s werelds meest geconsumeerde dranken. BIER!, de beste film ooit gebrouwen, geeft een blik op de boeiende en gevarieerde biercultuur.

Voor (vanaf 19.00u) en na de vertoning kan je in de foyer terecht bij 4 lokale brouwers: Brouwerij BELGOO, DE LAMBIEKFABRIEK, DE HERBERG en HEROES. Je kan er niet alleen kennismaken met deze streekproducten, maar ook met de trekkers achter deze lokale bieren.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2019. België. Documentaire.
Regie: Friedrich Moser.
Duur: 93 min.

Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Vanaf 19.00u kan je in de foyer kennismaken met (en proeven van) de brouwsels van BELGOO, LAMBIEK FABRIEK, DE HERBERG, LAMBIEKSTOEMPERS & HEROES

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be