BIER

FILM

Belgen en bier. Het is een match. Eeuwenoud genot en cultureel erfgoed. Traditioneel, natuurlijk, karaktervol. Ambachtelijke meesterbrouwers werken zich uit de naad om de verwachtingen van de consument te overtreffen. Met passie, expertise en liefde voor hun vak onderscheiden ze zich van de standaardbieren en breiden ze de verscheidenheid aan smaken en variëteiten uit. Wat maakt van een ‘pintje’ écht een goed glas bier?

Regisseur Friedrich Moser ontmoet zes eigenzinnige brouwers en laat je een duik nemen in de internationale industrie van een van ‘s werelds meest geconsumeerde dranken. BIER!, de beste film ooit gebrouwen, geeft een blik op de boeiende en gevarieerde biercultuur.

Vanaf 19.00u kan je in de foyer kennismaken met (en proeven van) de brouwsels van BELGOO, LAMBIEK FABRIEK, DEN HERBERG, LAMBIKSTOEMPERS & HEROES. Je kan er niet alleen kennismaken met deze streekproducten, maar ook met de trekkers achter deze lokale bieren.

trailer BIER!

BIER! BIÈRE! - trailer - ST FR/NL

NL - Belgen en bier. Het is een match. Eeuwenoud genot en cultureel erfgoed. Traditioneel, natuurlijk, karaktervol. Ambachtelijke meesterbrouwers werken zich uit de naad om de verwachtingen van de consument te overtreffen. Met passie, expertise en liefde voor hun vak onderscheiden ze zich van de standaard bieren en breiden ze de verscheidenheid aan smaken en variëteiten uit.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2019. België. Documentaire.
Regie: Friedrich Moser.
Duur: 93 min.

Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Voor (vanaf 19.00) en na de film kan je in de foyer kennismaken met (en proeven van) de brouwsels van BELGOO, LAMBIEK FABRIEK, DEN HERBERG, LAMBIKSTOEMPERS & HEROES.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be