TITUS

SCHOOLVOORSTELLING

Deze voorstelling is een kunstig verweven voorstelling vol poppentalent, livemuziek en acteergeweld. Heftig maar in een heldere en hedendaagse taal gebracht blijft ook deze Shakespeare boeien tot het eind.

Geen enkel conflict dat de laatste honderd jaar werd aangegaan met wapens en oorlog heeft tot overwinning geleid. Elke keer is men uiteindelijk aan tafel gaan zitten en al pratend tot een overeenkomst gekomen.En toch, steeds opnieuw, is de mens wreed, agressief of nog erger.

Ook Shakespeare was verward door die wreedaardige aard van de mens. Hij schreef in 1590 deze tragedie. Ze laat ons ongemakkelijk schuifelen op onze stoelen, ze is grof en onverbloemd, ze laat zien hoe zelfs een vaderlandslievende held, Titus, niet bestand is tegen het beest dat wraakzucht heet.In deze tijd van polarisatie is het goed dat Shakespeare ons een geweten schopt.Kijk en zie wat er kan gebeuren als we niet leren om samen te leven.

TRAILER

titus trailer

TRAILER TITUS

Data

Praktisch

Extra

Vrij naar Titus Andronicus van de heer W. Shakespeare door Yves De Pauw.
Een coproductie van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe

Tekst : Yves De Pauw naar W. Shakespeare
Regie: Marc Maillard en Yves De Pauw
Met: Yves De Pauw, Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mike De Ridder, Gert Dupont, Dries De Win, Kelly De Mol, Koen Swanenberg en Heleen Haest.
Muziek: Hihoptekst Mike De Ridder en beats Salahdine Kacemi (NoMoBS), Bella Bimba nummer door Hanne Torfs en alles onder de muzikale leiding van Arne Leurentop, live op de scène.
Poppen, decor: FroeFroe atelier door Bruno Smeyers, Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Koen Van Hoecke, Patrick, Jan en Marc Maillard
Kostuuums: Astrid Michaelis met assistentie van Lotte Boonstra

Gerealiseerd met steun van Taxshelter België, de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Stad Antwerpen.
Met dank aan BNP Fortis Paribas Film Finance - Arne Ottoy en Evelien voor administratie en opvolging.

Lesmap beschikbaar

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be