ELKAAR HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET

VERTELCONCERT "TURTLE IN DA HOUSE" & IN GESPREK MET DE AUTEURS VAN HET BOEK 'ANDERS NABIJ'.

Vertelconcert ’Turtle in da house’
Bert & Aza Vannieuwenhuyse
Pianomuziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van acteur Bert Vannieuwenhuyse, maar geen hoofdrol. De dood van zijn jongste dochtertje Aza 8 jaar bracht daar verandering in. Aza volgde sinds haar zesde piano aan de Academie van Wemmel. Samen pianospelen was een feest. Als hij nu piano speelt, lijkt het alsof Aza in de buurt is. Piano-tijd is Aza-tijd. Tijdens de ‘huiskamervoorstellingen’ wisselt Bert pril pianospel af met enkele hartverwarmende filmpjes en anekdotes over Aza. Zo krijg je een unieke inkijk in een rouwproces en ervaar je de helende kracht van muziek.
Bert Vannieuwenhuyse maakt deel uit van Compagnie RiZOTTO. Zij maken theater en muziek voor kinderen en grote mensen die vanbinnen nog kind zijn. Het gezelschap speelt, geeft, raakt, troost en omarmt. Humor, als middel tot (zelf)relativering, neemt daarbij een centrale plaats in. Op die manier brengt RiZOTTO mensen met elkaar in verbinding.

De stille kracht van ouders na het verlies van hun kind.
An Hooghe, psychologe en psychotherapeute neemt ons samen met enkele ouders mee doorheen hun eerlijk en authentiek verhaal van verdriet en gemis na verlies van een kind, neergeschreven in het boek “Anders nabij”. De verhalen zijn divers maar er is een rode draad die ze met elkaar verbindt: hoop.
Dit boek is veel meer dan een steun voor lotgenoten. Het biedt ook een houvast aan vrienden en familie, collega’s en werkgevers. Uiteindelijk geeft het inspiratie aan iedereen die de relatie met zijn of haar kinderen belangrijk vindt. Verbinding in Verlies is een expertise- en kenniscentrum voor rouw en verlies in Boutersem.

Na de muziek en het gesprek kan je rustig napraten in de foyer. ANDERS NABIJ verzorgt een boekenstand. Winst van de boekenverkoop gaat integraal naar een goed doel, vzw Prinses Harte.

VU/organisator: Veerle Leroy Beukenbossstraat 108, 1652 Alsemberg

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Made in Beerselmade in beersel
  • Basistarief: 6 euro

Extra

Woensdag 4 december 2019
Deuren 19.30 uur -Start 20.00 uur in CC De Meent
Ticket verkoop via CC De Meent: voorverkoop: 6,00 € - kassa: 8,00 €

VU/organisator: Veerle Leroy Beukenbossstraat 108, 1652 Alsemberg

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be