SPAANSE FILMDAG - TARDE DE CINE

YULI

Cuba, jaren 80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Over YULI

"In de plot krijgen emoties voorrang op dramatische doorbraken, die we doorgaans indirect of via narratieve ellipsen meekrijgen. De danspassages, waarin sleutelmomenten uit Acosta’s levensverhaal metaforisch worden neergezet, vallen op door hun vormelijke transparantie. De gedreven en ritmische muziek van Alberto Iglesias creëert daarvoor de juiste spanning, waarbij ’s mans ervaring als balletcomponist natuurlijk een onmiskenbaar voordeel blijkt. In zijn fotografie verzaakt Álex Catalán aan mooie plaatjes van Havana, al te vaak opgevoerd als ‘exotische’ droomstad." - Gorik De Henau (Filmmagie) 

YULI - Officiële NL trailer

Vanaf 13 juni in de bioscoop! Cuba, jaren '80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2018 – Spanje
Regie: Icíar Bollaín
Met o.a.: Carlos Acosta, Laura de la Uz
Originele versie Nl./Fr. ondertiteld
Duur: 115 min.

organisatie i.s.m. GLTT

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be