D-RADICALIZE

SCHOOLVOORSTELLING

Omwille van de recente nieuwe maatregelen rond het coronavirus gaat de schoolvoorstelling D-RADICALIZE op dinsdag 17/03/2020 niet door. Wij trachten de voorstelling te hernemen op een nieuwe datum in de loop van schooljaar 2020-2021. Daarover later meer.

Radicalisering. Weinig thema´s hebben de afgelopen jaren de gemoederen zo beroerd. Het project ‘D-Radicalize!’ zoekt naar de rol die muziek kan spelen in onze opinievorming. Het strijkorkest Boho Strings en zangeressen Lieselot De Wilde en Laila Amezian brengen westerse klassieke klanken en pareltjes uit de arabo-andalousische muzikale traditie. Simultaan zien we een video van de jonge Belgo-Marokkaanse filmmaker Moussa Sah. We zien Geraldine, een Brusselse moeder die haar zoon in Syrië verloor, en beelden van een radicaliserende jongere op zoek naar zijn plek in de maatschappij.D-Radicalize!’ maakt zonder te moraliseren vragen en emoties los bij de leerlingen. Na dit interactief filmisch concert met live-strijkersorkest is er de mogelijkheid tot nagesprek met een islamspecialist.

TRAILER

Trailer D-Radicalize!

D-Radicalize! focuses on the disarming role music can play in the life of young people. A stunning concert with Boho Strings, conducted by David Ramael and soloists Lieselot De Wilde and Laïla Amezian. During this interactive concert the music enters into a dialogue with video images put together by the young Brussels filmmaker Moussa Sah.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 15 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 14 euro
  • Mini extra ticket met code: 14.25 euro
  • Midi extra ticket met code: 12.75 euro
  • maxi extra ticket met code: 11.25 euro

Extra

Muzikale uitvoering: Boho Strings
Zang: Lieselot De Wilde & Laila Amezian
Video: Moussa Sah

Duur: 60 min. + max. 30 min nagesprek
Max. 400 leerlingen per voorstelling
6de jaar secundair

Geen lesmap

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be