ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

FILM

Cultregisseur Quentin Tarantino liet zich voor zijn negende artistieke uitspatting inspireren door de Amerikaanse filmindustrie van zijn jeugdjaren.

De zomer van 1969. Een tv-acteur, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) genaamd, heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth (Brad Pitt), zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte. ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en zoals steeds een imposante cast en fantastische soundtrack. Niet te missen!

Over ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

"De regisseur van PULP FICTION vindt zichzelf niet opnieuw uit, maar toont zich voor een keer wel van een wat gevoeligere kant: ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD is het werk van een melancholische Tarantino die – op zijn heel eigen manier – een verloren onschuld probeert te herstellen.”– Lieven Trio (De Morgen)

“Door zijn enorme gelaagdheid zou je ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD kunnen vergelijken met een matroesjka-poppetje, maar dan ontworpen door Escher: in het laatste poppetje zit je terug bij het eerste. Het is een wat cryptische omschrijving om zonder spoilers aan te geven dat Tarantino hier als oppergod van zijn filmuniversum commentaar geeft op de troebele zone tussen fictie en realiteit. “Alles wat nu nog komt, zal een coda zijn”, zei de meester onlangs. En na het zien van ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD geloof je dat hij het meent. Eindigen in schoonheid, heet dat.”– Chris Craps (Vertigoweb)

Je moet het Quentin Tarantino nageven: hij doet weer eens zijn best om zich te vernieuwen. Nadat hij met THE HATEFUL EIGHT zijn eigen grapjes ging herkauwen, is ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD een frisse wind. Een adempauze zelfs, want niet elke scène zit onder een dikke plamuurlaag van kunstmatige coolheid. Heel vaak gebeurt er verfrissend weinig in beeld, en dat maakt dit zijn meest ontspannen film in jaren. – Ruud Vos (Filmtotaal)

Once Upon A Time... In Hollywood | trailer 2 - [Sony]

Quentin Tarantino's ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

VS. 2019.
Drama/misdaadfilm.
Regie: Quentin Tarantino.
Met: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie.
Duur: 165 min.

Originele versie, NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be