LE JEUNE AHMED

FILM

Ahmed is een doodgewone Belgische tiener: hij speelt videospelletjes, zijn kamer hangt vol posters en hij weet nog niet zo goed waar zijn plaats in de wereld is. Hij ziet een mentor in de imam van de plaatselijke moskee en raakt gefascineerd door diens extremistische interpretatie van de Koran. Goedbedoelende leerkrachten, ouders en vrienden kunnen steeds minder tot hem doordringen. Hoe ver zal de jonge Ahmed gaan voor zijn geloof?

Met LE JEUNE AHMED maken de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne kans op hun derde Gouden Palm in Cannes. Ze wonnen eerder al in 1999 met ROSETTA en in 2005 met L'ENFANT.

Het zijn enkel de grote regisseurs die erin slagen: dat je familienaam synoniem wordt voor een eigen, kenmerkende filmstijl. De gebroeders Dardennne behoren ondertussen tot dit selecte clubje. Ze ontwikkelden een unieke stem en een eigen cinematografische beeldtaal, die wereldwijd bejubeld en bekroond werd. Vanuit hun voorliefde voor worstelende personages uit de arbeidersklasse of mensen aan de rand van de maatschappij is het een logische stap om een film te maken over een Belgische tiener die aangetrokken wordt tot moslimextremisme.

Over LE JEUNE AHMED

"Compact maar indrukwekkend. LE JEUNE AHMED zal u weten te ontroeren." - De Morgen

"De Dardennes steken hun nek uit. Potente, persoonlijke cinema." - Focus Knack

"Alweer een knaller. LE JEUNE AHMED mag een 'Dardenne grand cru' genoemd worden. LE JEUNE AHMED is het werk van twee voelbaar op scherp staande filmmakers die zich opnieuw hebben geradicaliseerd tot de retestrakke filmstijl van ROSETTA en LE FILS." - Humo

trailer LE JEUNE AHMED

LE JEUNE AHMED - Jean-Pierre & Luc Dardenne - Officiële Nederlandse trailer - Nu in de bioscoop

In LE JEUNE AHMED, de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (DEUX JOURS, UNE NUIT; LE GAMIN AU VELO), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig op zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

België. 2019.
Drama.
Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne.
Met: Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Claire Bodson, Othmane Moumen.
Duur: 84 min.

Originele versie, NL/FR ondertiteld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be