MUSEUMBUS - GENT

EXPO CIRCLE OF LIFE & FILMVOORSTELLING "PAVAROTTI" OP HET FILMFESTIVAL

Lieve Blancquaert brengt met Circle of Life het sluitstuk van een wereldwijde zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken. Deze unieke expo brengt de projecten Birth Day, Wedding Day en Last Day samen op een nieuwe, verrassende manier. Het wordt een multimediaal verhaal over wat ons verenigt en apart maakt.
Aansluitend genieten we van een lunch in de Sint-Pietersabdij.
In de namiddag zijn we te gast op het Filmfestival van Gent. Roel Van Bambost selecteert uit het ruime aanbod films een 6-tal titels die hij zelf komt voorstellen onder de noemer “Plusparcours”. We sluiten af met een drankje en een stukje taart.

FILM "PAVAROTTI":
Na films over The Beatles en Jay-Z, verandert Ron Howard ('Apollo 13', 'The Da Vinci Code') het geweer van muzikale schouder met deze documentaire over Luciano Pavarotti, de tenor uit Modena wiens begrafenis live te volgen was op CNN. Hij was wellicht de bekendste klassieke stem uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Al van jonge leeftijd wilde Pavarotti "de opera naar het volk brengen" en de documentaire toont hoe hij daar, met de hulp van een listige manager, in geslaagd is. Maar 'Pavarotti' - een mix van archiefmateriaal en interviews met familie, vrienden en collega's - is geen ongenuanceerde lofzang. Ook de amoureuze misstappen van de zanger passeren de revue en je komt te weten waarom hij bij recitals altijd een witte zakdoek vasthield. Al ligt de nadruk vooral op de fantastische zanger die hij was. Hebben we trouwens al gezegd dat 'Pavarotti' natuurlijk vol gewéldige muziek zit?

trailer

PAVAROTTI - Official Trailer [HD]

Exclusive preview with a satellite Q&A July 13th for one night only. Tickets now on sale: https://pavarottifilm.co.uk/ And in UK & Irish cinemas July 15th. From the team behind the worldwide success The Beatles: Eight Days a Week comes two time Academy Award® winning director Ron Howard's documentary celebrating the life of the beloved opera star Luciano Pavarotti, who sold over 100 million records in his lifetime.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 70 euro

Extra

8.30u: vertrek aan CC de Meent
10-12u: bezoek met gids  aan de expo CIRCLE OF LIFE in de Sint-Pietersabdij van Gent.
12u-13u: lunch
14.30u - 16.24u filmvoorstelling PAVAROTTI op het Filmfestival van Gent.
Na de film is er taart en een drankje. 
17.30u: huiswaarts

PAVAROTTI:
ondertitels: Nl/Fr ond.
Verenigd Koninkrijk - Verenigde Staten - 2019
regisseur: Ron Howard
componist: Ric Markmann, Matter Music, Dan Pinnella, Chris Wagner
Met: Luciano Pavarotti, Spike Lee, Princess Diana, Bono, Stevie Wonder, e.a.

Prijs: € 70 (inbegrepen: toegang tot de expo, rondleiding met gids, lunch, film & bus)
Max. 30 deelnemers

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be