UIT JE HOOFD, IN JE LICHAAM - GEVORDERDEN

ROWENA MEENDERMAN

Het leven vraagt veel van ons. We werken hard, we hebben een drukke baan, velen van ons hebben een gezin. Vaak staan we onder enorme druk om alles een plaats te geven en in te kunnen passen. Ook de afgelopen maanden ondervonden velen van ons veel stress om te leven met het Covid 19 virus en om alle aanpassingen te doen die van ons gevraagd werden. Soms vergeten we door de drukte om goed te ademen en een paar pauzemomenten voor onszelf in te bouwen. We vergeten soms om goed voor onszelf te zorgen.

In deze gevorderdengroep werken we wekelijks intensief aan die dagelijkse zorg voor onszelf. We nemen onszelf onder de loep, kijken naar ons gedrag, nemen afstand, relativeren en we leren technieken om goed te ademen, onszelf goed te gronden en in het hier en nu te blijven. Onze adem is daarbij ons anker. We passen eenvoudige oefeningen, meditaties en ademmeditaties toe om steeds terug te komen in het hier en nu en onze onrustige gedachten te neutraliseren.
Door wekelijks in groep te oefenen zijn we steeds meer in staat om onszelf te herpakken als de stress het even overneemt of als we het even niet meer zien zitten.

Dit is een groep voor gevorderden. Omdat we heel intensief met onze ademhaling en ons lichaam werken, is ervaring met mindfulness, lichaamswerk of ademhalingstechnieken noodzakelijk. We werken 1 x per week op woensdagavond in groep. Hier krijg je tips om thuis en op het werk te oefenen.

Ik, Rowena Meenderman,  gediplomeerd massage – en relaxatietherapeut, ben jouw coach. Zelf ondervond ik de verwoestende kracht van stress. Na een zware burn-out en jaren vol stress leerde ik door deze oefeningen regelmatig door de dag te doen en door dagelijks te mediteren om mijn stress te beheersen en een fijn gelukkig leven te leiden met een minimum aan stress.
Het is mijn missie om mensen te helpen en om mijn levenservaring te delen met hen die dat willen.

Het hervinden van plezier en je levensvreugde staat daarbij centraal.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 121 euro

Extra

Mondmasker verplicht bij binnenkomen + buitengaan

Max. 10 deelnemers
Klaslokaal oude springveer
Data: 7-14-21-28 okt, 11-18-25 nov, 2-9-16 dec telkens van 20.30u tot 22.00u

Docent: Rowena Meenderman
Prijs: 121 euro

Meebrengen: matje, dekentje, kussentje en flesje water.

Indien je liever nog niet in een groep samenkomt kan je de lessen ook online volgen op donderdagavond via Zoom. De lessen via Zoom starten al op 24 september. Info vind je op mijn website. Je mag mij ook gerust een mail sturen.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be