TUTTI FRATELLI

BLOEMEN VAN EEN AUTIST

BLOEMEN VAN EEN AUTIST is een verhaal over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. De stad loert mee. Vanop de straat, vanuit de appartementsblokken, de riolen, de zolderramen…
“Blijkbaar vind ik de wereld beangstigend en bedreigend … Ge moet de gazet eens openslaan. Vindt gij de wereld niet beangstigend en bedreigend?”

Tutti Fratelli is een artistiek-sociale werkplaats gevestigd in Antwerpen, onder de bezieling van Reinhilde Decleir, tevens regisseur van het gezelschap. Steeds meer mensen in onze maatschappij vallen uit de boot en leven, zeker in een stedelijke context, meer en meer geïsoleerd. Verschillen in kleur, afkomst of stand slaan steeds diepere kloven tussen “kansarmen” en “kansrijken”. Tutti Fratelli wil daarop een antwoord bieden door terug te keren naar de essentie van menselijke schoonheid.

Tutti Fratelli maakt theater met een zeer diverse groep mensen. De nadruk ligt op de meest kwetsbaren van onze maatschappij: mensen in (kans)armoede, langdurig werklozen, asielzoekers, psychiatrische patiënten,… Ook mensen die niet tot een bepaalde doelgroep behoren, doen mee. Zo komen we tot een zeer gemengde groep van een 30-tal spelers, de fratelli. De spelers worden professioneel omkaderd door artiesten met wie ze in dialoog gaan via woord, muziek, beweging en beeld. Hieruit ontstaan nieuwe artistieke uitdagingen. Tutti Fratelli geeft op die manier kansengroepen een plaats in de maatschappij.

“Een hoofd dat doordraait omdat het verdriet te groot is om te dragen. Het is een taboe en dus kijken we liever weg. Samen met een grote groep stadsbewoners geeft Tutti Fratelli een stem aan een verhaal over pijn, kwetsbaarheid en een onmogelijke liefde. Van de verschillende producties die de voorbije periode samen met niet-opgeleide spelers de stad wilden verbeelden, is dit zonder twijfel een van de meest geslaagde.” (Ciska Hoet - De Morgen ****)

Bekijk de trailer hier:

Bloemen van een autist - Theater Fratelli trailer

15 FEBRUARI 2019 T/M 17 FEBRUARI 2019 "Blijkbaar vind ik de wereld beangstigend en bedreigend. Ge moet de gazet eens openslaan. Vindt gij de wereld niet beangstigend en bedreigend?" - Jan Sobrie Tutti Fratelli is een vaste en graag geziene gast in de Bourlaschouwburg.

Data

afgelast

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 21 euro
  • Mini extra ticket met code: 20.9 euro
  • Midi extra ticket met code: 18.7 euro
  • maxi extra ticket met code: 16.5 euro

Extra

Tekst: Jan Sobrie
Regie: Jan Sobrie en Reinhilde Decleir
Spelers: Anna Schoonbroodt, Ann Van den Eynden, Arend-Johan Praats, Brenda Schoonbroodt, Chantal Boels, Christine De Clerck, Christo Anagnostu, Dirk Rypens, Glenn Liebens, Hannelore Hens, Hilde Boogaerts, Juan Maldonado, Karlien Cauterman, Katty Van Beeck, Kristien Van den Bogaert, Marc Moens, Matthias Peersman, Michael Delissen, Paula Bartelen, Peggy Beaujean, Riccardo Federico, Sainbayar Khishigbayar, Silvio Espirito en Walter CanipelComposities en muzikale leiding: Anneleen Boehme en Fien Desmet
Muzikanten: Anneleen Boehme, Fien Desmet, Jon Birdsong, Wout Goris, Stefaan Blancke, Tobe Wouters, Lidia Sierra Rodríguez, Femke Sonnen, Dasiel Morales Forcade en Raquel Sánchez Gonzalez
Decorontwerp: Giovani Vanhoenacker
Decoruitvoering: Kopspel vzw
Kostuumontwerp: Hannah Chebaro en Amber Meyntjens
Lichtontwerp: Mark Van Denesse
Geluid: Gijsbrecht Moeyersons
Productieleiding: Ilse Moors

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be