THE GREAT BELGIAN SONGBOOK

CONCERT – APPROVED BY BELPOP BONANZA

Jo Hermans, prille dertiger, topmuzikant en bezieler van dit project, is een man met een plan. Of met vele plannen tegelijkertijd. THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is het allermooiste. Het is een variant op het GREAT AMERICAN SONGBOOK, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

Hermans bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza). De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. De uitvoering is bijzonder. Met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Gebracht door een zestiger, een veertiger en twee jonge dertigers.

Marc Bonne mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst. Jean-François Assy speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN. Pianist David Thomaere geldt als een groot talent. En ook: Belpopkenner Jan Delvaux zorgt voor de toelichting die Jo Hermans tussen de nummers brengt.

Data

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Mini extra ticket met code: 19 euro
  • Midi extra ticket met code: 18 euro
  • maxi extra ticket met code: 17 euro

Extra

Jo Hermans: bugel/trompet
David Thomaere: toetsen
Jean-François Assy: cello
Marc Bonne: drums

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be