THE GREAT BELGIAN SONGBOOK

CONCERT – APPROVED BY BELPOP BONANZA

THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop, én met de goedkeurende stempel van Belpop Bonanza.

Jo Hermans, prille dertiger, topmuzikant en bezieler van dit project, is een man met een plan. Of met vele plannen tegelijkertijd. THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is het allermooiste. Het is een variant op het GREAT AMERICAN SONGBOOK, de fameuze collectie van Amerikaanse standaards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

Hermans bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza). De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. De uitvoering is bijzonder: met bugel/trompet, drums, toetsen en cello, gebracht door een zestiger, een veertiger en twee jonge dertigers.

Marc Bonne mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst. Jean-François Assy speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN. Pianist David Thomaere geldt als een groot talent. En ook: Belpopkenner Jan Delvaux zorgt voor de toelichting die Jo Hermans tussen de nummers brengt.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Abonneekorting 21-22: 18 euro
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Extra

Jo Hermans: bugel/trompet
David Thomaere: toetsen
Jean-François Assy: cello
Marc Bonne: drums

opgelet! Lees de aangepaste maatregelen HIER

Om toegang te krijgen tot de voorstelling, moet je vanaf 12 jaar een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Meer informatie over het verkrijgen van een Covid-Safe ticket vind je hier. Indien je geen CST kan voorleggen, wordt de toegang tot onze zaal geweigerd.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be