CIRCUS KATOEN

AS HEAVY AS IT GOES (10+)

AS HEAVY AS IT GOES is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten.

Gewicht was altijd een sleutelelement in de circustraining van Circus Katoen, werkend met het evenwicht van hun lichamen. Met dit project willen zij zich op een buitensporige manier in dit element verdiepen, met de zakken als uitdaging.

Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck zetten beiden op jonge leeftijd hun eerste stappen in het circus. Willem begon bij Woesh, het circusatelier in Brugge, en Sophie kwam terecht bij het jeugdcircus van Rotterdam: Circus Rotjeknor.
De twee ontmoetten elkaar jaren later op de circusopleiding Codarts Rotterdam Circusarts, waar zij in juni 2012 afstudeerden. Hun gezamenlijke liefde voor de natuur, voor simpele objecten en hun zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die ze kwijt kunnen in hun eigen compagnie: Circus Katoen.

Met AS HEAVY AS IT GOES is Circus Katoen Laureaat van Circus Next 2015. CircusNext is een Europees platform voor jong opkomend circustalent.

Trailer ‘As heavy as it goes’

Trailer 'As heavy as it goes'

In As heavy as it goes Circus Katoen explores different aspects of physical labour. With the weight of 18 heavy bags as starting material they are looking to re-define their circus practice. As heavy as it goes is a composition of organizing and disorganizing, carrying and dropping and giving attention on finding playfulness when pushing their physical limits.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 15 euro
  • Mini extra ticket met code: 15.2 euro
  • Midi extra ticket met code: 13.6 euro
  • maxi extra ticket met code: 12 euro

Extra

Door en met: Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries
Artistieke coach: Geert Belpaeme
Fysieke ondersteuning: Kitt Johnson
Artistieke ondersteuning: Sebastian Kahn
Kostuums: Lorelinde Hoet
Lichtontwerp: Kris Van Oudenhove
Techniek: Rinus Samyn en Kris Van Oudenhove

Duur: 50 min.
Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be