MICHELINO BISCEGLIA

MICHELINO BISCEGLIA PLAYS TIM BURTON

Michelino Bisceglia dompelt het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. Samen met 7 muzikanten en een jeugdkoor geeft hij een alternatieve interpretatie aan de muziek uit de films van de wereldberoemde regisseur.

Bisceglia groeide zelf op met de films van Tim Burton en ging dan ook maar al te graag aan de slag met deze muziek. De première in opdracht van C-Mine werd bijgewoond door Tim Burton himself. De wereldberoemde regisseur bleek zelf na afloop alvast razend enthousiast over het resultaat.
Michelino Bisceglia geniet vooral naambekendheid door zijn filmsoundtracks van o.a. MARINA, BLUE BIRD, DE BENDE VAN JAN DE LICHTE en HANNAH. Voor MARINA ontving hij op het filmfestival van Gent zelfs een World Soundtrack Award.

Verder treedt Bisceglia al ruim 20 jaar internationaal op met zijn naar hem genoemde piano jazz trio. Hij is tevens de winnaar van de laatste Limburgse Cultuurprijs.
Tijdens het eerste deel (40 min.) van de voorstelling zal het Michel Bisceglia Trio een alternatieve interpretatie geven aan filmmuziek die Bisceglia zelf componeerde. Het tweede deel (50 min.) is volledig gewijd aan muziek uit de films van Tim Burton.

Intro Nu Panaru

Intro Nu Panaru

Provided to YouTube by Rebeat Digital GmbH Intro Nu Panaru · Michelino Bisceglia Marina ℗ 2013 Prova Records Composer: Michelino Bisceglia Auto-generated by YouTube.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 26 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 25 euro
  • Mini extra ticket met code: 24.7 euro
  • Midi extra ticket met code: 22.1 euro
  • maxi extra ticket met code: 19.5 euro

Extra

Michel Bisceglia: piano
Werner Lauscher: bas
Marc Léhan: drums
Gaetan La Mela: percussie
Mario Villuendas: cello
Firas Al Alwani: klarinet/basklarinet
Karlijn Noten: zangjeugdkoor

Duur: 40 min + 50 min. Voorstelling met pauze.

In het eerste deel brengt Michel Bisceglia Trio een alternatieve interpretatie van de filmmuziek waaraan Bisceglia zelf meewerkte, zoals MARINA, BLUE BIRD en BLUE SILENCE.In het tweede deel speelt Michelino Bisceglia de filmmuziek van Tim Burton.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be